It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Basis-Ingrediënten Tantra - Deel 8
Tantra Rituelen - Goddelijke Verering

Klik hier voor vorige Artikelen  

Dit artikel over tantrische Rituelen en Goddelijke Verering is deel 8 van de serie over de praktische basis-ingrediënten bij de beoefening van Tantra. Er zijn oorspronkelijk erg veel tantrische rituelen die hun oorsprong hebben bij de oude (soms heidense) oer inzichten. Hier gaan we in het kort over meer moderne rituelen spreken vanaf ca. een kleine duizend jaar geleden. Tantra houd zich bij rituele verering bezig met het spontaan aanbidden van het Goddelijke door gebruik te maken van een combinatie van Mantra's, Mandala's, Yantra's en bijvoorbeeld Mudra's. Het gaat bij de spirituele beoefening niet om een sterk bijgeloof, maar om door middel van meditatief Zijn voorbij dagelijkse materiële zaken en illusoire ideeën en concepten te komen. In essentie zijn deze methodische rituelen empirisch wetenschappelijk onderzocht. Het is van wezenlijk belang dat je het nut ervan exact begrijpt waardoor transformatie kan ontstaan. Tantra laat je er steeds van doordrongen zijn dat het niet om theoretische boekenkennis gaat maar om pure persoonlijke ervaringen. Daarmee brengt Tantra tijdloos de dingen in de juiste verhoudingen, van alle materie tot aan jezelf en de (energie)werelden daarachter.

Tantrische magie
Tantra laat je door middel van bewustwording op verschillende niveaus in contact komen met zaken die ver voorbij het begrijpen, de gewone dagelijkse waarnemingen en de wetenschap gaan. Je kunt in contact komen met totaal andere dimensies zoals de energieën die achter de manifestatie aanwezig zijn. Je kunt meer bewust worden van de chakra's, energielichamen (aura's) en (levens)energiestromen (prana-stromen). Dit geldt voor alles wat zich voordoet in het gehele universum, van de kleinste microbe tot aan complete sterrenconstellaties. Je kunt hierdoor op een positieve manier meer in contact komen met jezelf, met anderen, het leven en het Bestaan. Belangrijk is dat je het niet gelooft maar dat het een persoonlijke ervaring is. Daarbij is een open mind zonder enige argumentatie en een open hart een voorwaarde.

Tantrische rituelen
Het is goed om te begrijpen dat het niet om de rituelen zelf gaat maar dat ze een hoger doel dienen. Het is een spontaan samenspel van het met volle en aandachtige toewijding toepassen van een bepaalde focussing (Dharana), Asana's, Mantra's, Mandala's, Yantra's, Mudra's, enzovoort, waardoor het denken tot rust kan komen en geleidelijk aan meer ontvankelijk wordt voor de spirituele zin achter de manifestaties, de dingen dus. Het onderwerp waarop in aanbidding gemediteerd wordt is meestal één of andere goddelijkheid, het tijdelijke doel van de handelingen. Meestal is dat Shakti(energie) die achter elke manifestatie (Maya) zit. Door toepassing en oefening word je steeds ontvankelijker voor de energetische krachten achter de dingen. Na enige tijd ga je steeds dieper bewust worden en ontstaat er een shift in je Zijn. Stapje voor stapje wordt het hele leven meditatief, of je nu zit, loopt, werkt, vrijt, een bad neemt of slaapt. Daarbij is er geen afhankelijkheid van een moment, plaats of omgeving. Er ontstaat vanzelf verruiming van bewust-zijn, het uiteindelijke doel en betekenis van Tantra en dat in het hier en nu. Belangrijk daarbij is dat je geen doel hebt, nergens naartoe hoeft, het geen persoonlijke reden heeft en er niets te bewijzen valt. Dat houdt in dat je (ego) ertussen uit gaat, je er niet over nadenkt en de dingen of situaties er gewoon zonder je (mentale) tussenkomst laat zijn.

TantraTempel Buddha van Seks naar Super Bewustzijn

Een prachtig tantrisch ritueel
Hier volgt een prachtig tantrisch ritueel dat geschikt is voor een (gelegenheids)stel. Je kunt dit ritueel ook alleen uitvoeren, maar dat vraagt wat meer meditatie en voorstellingsvermogen.
Je hebt het idee dat je tantrisch wil gaan vrijen. Je begint met een vorm van een heilige ruimte, mooi aangekleed met bloemen, wierook, kaarsen, zachte muziek, enzovoort. Je start bijvoorbeeld met de Hartengroet. Voordat je begint met tantrisch vrijen zit je naakt tegenover elkaar en aanbid je elkaar als een goddelijkheid, als een God en een Godin op een troon. Dit is de start, want Tantra werkt niet tussen man en vrouw maar met goddelijkheden, de ego’s ertussen uit. De man wordt getransformeerd als Shiva(energie) en de vrouw als Shakti(energie). Vorm, naam, ras en achtergrond worden onbelangrijk. Laat het aanbidden echt zijn, een betekenisvol ritueel, niet gefaket en voel de diepe echtheid en energie in al je vezels. Enkele maanden aanbid je elkaar met zo een diepe intentie totdat je de partner als een goddelijke vertegenwoordiging van alle mannen(energieën) of vrouwen(energieën)  ervaart. Daarbij ga je rustig aan stap voor stap alle seksuele aantrekkingskracht in elkaar verliezen. Op een dag ga je alleen nog maar elkaars  schitterende energielichamen ervaren. Er is geen lichamelijke seksuele aantrekkingskracht meer. Dan is het moment gekomen om met elkaar tantrisch in verbinding te gaan als twee spirituele, lichtende zielen. Dit ritueel rekent af met het idee dat Tantra seksueel is, er is geen seksueel samenzijn te ontdekken, het grote misverstand bij Tantra. Er is een totaal andere schitterende kwaliteit van samen versmelten ontstaan.

Klik hier voor vorige Artikelen  

Tantra meditatie naar transformatie verlichting


Tantra is het meditatieve pad van transformatie,
daar hoef je echt niets voor te doen,
alleen maar bewust te Zijn.

(c) 2017 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het schitterende meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 


TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2017 swami Nirav Beej 

Namaste Asana - Lotus-Padmasana

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Evenementen  
Middels Tantra retreats, trainingen en workshops zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, jezelf, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier jezelf beter te leren kennen en meer tot je wezenlijke essentie, je werkelijke kern, te komen.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar audio luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te Zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!