It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra: Hartengroet voor Respect en Eerbied naar Elkaar

Klik hier voor vorige Artikelen  

Het gaat bij Tantra erom om met heel veel respect en eerbied met elkaar om te gaan. Dit geldt zowel voor je vaste als voor een gelegenheidspartner. Hiervoor kunnen bepaalde Tantrische rituelen gebruikt worden. Het zijn voorbereidingen om een heel bijzonder mooi moment tegemoet te gaan. Een moment van diepe connectie met jezelf en de ander, in diepe meditatieve verbondenheid.

Spreek bijvoorbeeld een vaste dag per week af waarbij de ene week de één de ander begeleidt en de week daarop de andere partner aan de beurt is. Zonder verstorende elementen zoals telefoons, enz.

Mogelijke voorbereidingen

Je kunt de kamer betoverend inrichten met een altaar, kaarsen, wierook, bloemen, draperieën, heerlijke (etherische) luchtjes, weldadige warmte. Je kunt ook wat lekkere hapjes en drankjes toevoegen. En natuurlijk vooraf een heerlijk bad nemen (daar kan ook een geweldig ritueel van gemaakt worden), mooie toepasselijke kleding dragen en helemaal top verzorgd zijn. Met enkele attributen kan je er al snel iets schitterends van maken. 
Aanbevolen wordt om eerst samen een hart-meditatie doen. Je kunt dit zelf doen, een partner kan leiden of je gebruikt een meditatie-begeleidende CD. De bedoeling is dat je veel licht in je hart laat instromen en jezelf ook zoveel mogelijk in het licht zet.

Samensmeltend hart bij koppels stellen partners - Tantra respect en eerbied - Hartengroet - Namaste

Hartengroet
De hartengroet is een mooi voorbeeld van een Tantrisch ritueel dat je bij iedere ontmoeting uitvoert. Dit ritueel mag zittend of staand uitgevoerd worden. Neem ruim de tijd om deze prachtige hartengroet per fase helemaal in te voelen. Hieronder volgt de staande uitvoering.

- Je staat goed geaard, voeten bijna schouderbreedte, knieën los, lichaam relaxed, armen en schouders relaxed en vooral de kaken relaxed
- Adem rustig, redelijk diep in en uit, zonder te forceren
- Je kijkt elkaar op een zachte, liefdevolle manier in het ontvangende (linker) oog aan, niet gefocust
- Je voegt de handpalmen samen en plaatst ze rustig voor je hart chakra
de duimen mogen licht het midden van het borstbeen raken
- Als je de ogen nog wat zachter wil maken, mag je de mondhoeken iets liften, dat krijg je een vorm van een innerlijke glimlach
- Dan, terwijl je elkaar liefdevol blijft aankijken, buig je langzaam met de derde ogen (voorhoofden) naar elkaar toe totdat de derde ogen elkaar raken en je sluit de ogen
- Adem duidelijk met elkaar zodat de ander je ademhaling kan horen
- Op een bepaald moment kan het gebeuren dat je voelt dat de ademhaling als het ware één is geworden
- Het kan dan zelfs gebeuren dat je het gevoel krijgt dat er geen jij en ik meer is en dat je ervaart helemaal één met elkaar te zijn
- Dan komt het moment dat je weer met gesloten ogen langzaam rechtop gaat staan
- Wanneer je rechtop staat, kijk je elkaar weer op een zachte manier aan
- Dan zegt eerst de één Namasté . . .  naam partner
- Namasté betekent: ik groet het Goddelijke of de Buddha in je
- Daarna zegt de ander Namasté . . .  naam partner
- Dan geef je elkaar een hug (omhelzing) met de rechter hand achter op de hart-chakra en de linker hand op het heiligbeen
- Sta ontspannen met vol lichaamscontact en vergeet niet te ademen
- Als het genoeg voor je is, geef je een subtiel signaaltje door een vinger of een hand iets meer aan te drukken en neem rustig een stapje terug terwijl je nog even een lichte buiging doet met een korte namasté en je zegt: dank je wel voor dit mooie ritueel.

Na de hartengroet ga je pas verder met andere meditaties, rituelen of (transformatie)oefeningen. Het is bij Tantra van belang om zoveel mogelijk in het Hier en Nu te zijn. Dus niet in gedachten vooruit te lopen, maar ook niet in het verleden blijven hangen. Echt proberen hier te blijven en van de energie in het moment bewust te zijn, aan te voelen, er op in te spelen en . . . te genieten.

.

Prachtig kind met Tantra statement naar anderenArtikel over de beroemde Khajuraho tempels

Namaste Tantra betekent respect en eerbied voor elkaar - Transformatie door meditatie

Tantra is het meditatieve pad van transformatie,
daar hoef je echt niets voor te doen,
alleen maar bewust te Zijn.

(c) 2016 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 


TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2015 swami Nirav Beej 

Namaste Tantra betekent respect en eerbied voor elkaar - Hartengroet - Namaste

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!