It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantrika swami Nirav Beej en Tantra Team - Tantra Pad


Swami Nirav Beej oprichter van de TantraTempel op landgoed KristalBoom met bos en veel natuur  

Het Tantrapad heeft Nirav jarenlang in India,  Nepal, Tibet en de Himalaya´s vast gehouden om in diverse ashrams te mogen studeren, mediteren en te ervaren. Daar zijn bij fascinerende Hinduïstische en Buddhistische Tantra-meesters  veel inzichten en ervaringen met de tantrische levenshouding opgedaan.  Van diverse Tantra meesters (guru's) zijn een aantal initiaties (inwijdingen) ontvangen, o.a.: Inwijding tantrische leer en historie door Narendra Nath Bhattacharyya, Inwijding tantrische leer door Sures Chandra Banerji, Kalachakra Tantra, Boddhi Citta en White Tara door de Dalai Lama, Kalachakra Tantra door Kirti Rinpoché, Saraha (Rahula Bhadra) door Rabgyas (rechter hand van de Dalai Lama), Cobra Breath door Sunyata Saraswati, Tantra Vision van Saraha door Osho. Daarnaast zijn jarenlang Advaita Vedanta satsangs bijgewoond van o.a.: Maharaji, Shanti Mayi, Ramesh Balsakar, Papaji, Isaac Shapiro en tientallen andere Guru's.

Het zoekpad van Nirav 
In 1982, ruim dertig jaar geleden, is de zoektocht door Nirav naar Tantra ontstaan. Bij Osho in Poona, India, heeft Nirav in 1989 zijn sannyas-initiatie met de spirituele naam swami Nirav Beej ontvangen. Tijdens tientallen jaren van meditatie, studie en ervaringen bij diverse Tantra meesters in geheel India, Nepal en Tibet is gezocht naar de originele en meest pure vorm van Tantra. Tijdens deze intense reis en zoektocht heeft Nirav een vijftal jaren in de Himalaya's, Kashmir en India gemediteerd.

Na de diverse Tantra-richtingen met geloofsovertuigingen, zoals Hinduïsme, Boeddhisme en Jainisme, eigen gemaakt te hebben is Nirav bij de middenweg van Saraha en de klassieke Tantra geëindigd. De essentiële lineage is de non-dualistische Shaiva Kaula Tantrik-Yoga uit Kashmir. Die laatste inzichten werden al een tiental jaren overgedragen.

Uit al deze ervaringen is een eigentijdse combinatie van Tantra, Yoga, Taoïsme en Westerse inzichten ontstaan. Gedachtegoed is hierbij verwerkt van onder andere Saraha (Royal Song), Satyananda Saraswati (Ancient Tantric Techniques of Yoga and Kriya), Sunyata Saraswati (Jewel in the Lotus), Mantak Chia (Taoïsme), AbhinavaGupta (Tantraloka & Tantrasara), Hareesh Christopher D Wallis (Tantra Illuminated en Recognition Sutras) en Ksemaraja (Recognition Sutras). Deze unieke en authentieke combinatie wordt door Nirav via retreats en trainingen overgedragen. Meditatief zijn en transformatie hebben de meeste aandacht.

Na jarenlang in de industrie en automatisering als creatief leidinggevende gewerkt te hebben heeft Nirav o.a. in Poona-India trainingen gevolgd in psychic massage, diverse vormen van lichaamswerk, diverse counseling trainingen, trainingen voor het openen en verbinden vanuit het hart en trainingen in diverse Tantra Yoga vormen bij Hinduïstische, Tibetaanse en Nepalese Guru's. Daarbij zijn initiaties ontvangen van diverse Tantra en Advaita Vedanta Meesters en Guru's.

Swami Nirav Beej van de TantraTempel Tantra Meditatie Centrum

Het levensdoel van Nirav is om de essentie van authentieke Tantra zo zuiver mogelijk door te geven. Zijn levenstaak is het opleiden en begeleiden van Tantrika's en Tantra doorgeven aan deelnemers van diverse retreats en trainingen. Tevens geeft Nirav individuele tantrasessies.

Tantra is meditatief Zijn en vanuit het hart in liefdevolle verbinding zijn waardoor alles samensmelt tot één geheel . . .

zijn motto is: 

Je leeft maar één keer in dit lichaam,
dat is net toevallig NU
 . . .

Dus . . . durf het leven NU te leven,
in vrijheid en heelheid . . .


 

Voor een langere introductie zie het artikel Mijn weg naar Tantra . . . 

Namasté, groet de Buddha in je, het Goddelijke in je . . .

Namaste TantraTempel Tantra Team


Zie ook:  
Het aanbod van de TantraTempel

Meer weten? Neem contact op met Nirav 06-15521760  of  sessies@tantratempel.nl

Tantra Meditatie & Transformatie Centrum