It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra Jaar Training - Opleiding - Cursus - Essentiële Ervaring


Wil je een jaar lang mooie Tantra-ervaringen en de essentie van Shaivistische Kaula Tantra meemaken, dan kan deze jaartraining van een serie van 4 of 5 weken je richting zijn. Stap voor stap ga je bewust ervaren hoe (seksuele) levensenergie te verfijnen en te transformeren. Meditaties, Ademen (Pranayam), Mudra's, Mantra's en Yantra's spelen daarbij een grote rol. Aanvullend wordt met dans, tantrische rituelen, tantrisch lichaamswerk (heeft geen focus) en diverse bewustzijn- en transformatiesoefeningen gewerkt ter voorbereiding van de Cobra Breath of Ucchara AUM Pranayam.

Het is een uitdaging van jaren voordat Tantra werkelijk geïntegreerd is in je leven, in je wezen. Je gaat tijdens dit jaar de basisinzichten van Tantra leren door te ervaren. Tantra gaat niet over de dingen uit het hoofd leren, maar over het ervaren van de integratie van meditaties, transformatie-oefeningen met je hele wezen. Zie voor een overzicht de artikelen over de Basis Ingrediënten bij Tantra. Je kunt deze jaartraining ook zien als een cursus of een opleiding.

Namaste Tantra Jaar Training authentiek en oorspronkelijk bij de TantraTempel  

De tantrische inzichten van de Mahasiddha Saraha, de mediteerder die de pijl geschoten heeft, is de basis van de TantraTempel.
Zie verder het artikel over Saraha

De opbouw tijdens deze jaartraining gaat van heel bewust met seksualiteit en seksuele energie omgaan, naar bewuste verbinding van het mannelijke en het vrouwelijke, verder door naar bewust zijn van de innerlijke man-vrouw verbinding en uiteindelijk naar volledig bewust in contact zijn met de diepere lagen van je innerlijke kern, daar waar je de ruimte en stilte in jezelf kunt ervaren, één met het Bestaan.

Door de meditatieve manier van werken, overdracht en de opbouw van het programma, ga je je steeds rustiger, meer tevreden en meer voldaan voelen. Met andere woorden: het leven gaat meer betekenis en kleur krijgen.

De TantraTempel draagt oorspronkelijke Tantra over als een individueel bewustwordings- en innerlijk transformatie-proces waarbij je met je diepste kern in contact kunt komen. Waarbij pure seks op den duur geen constante focus meer heeft. Voor alle zekerheid, de TantraTempel is absoluut niet tegen seks, want dat is uiteindelijk onze bestaansgrond. We zijn allemaal vanuit seksuele energie ontstaan, daar is niets mis mee. Waar het meestal knelt, is de constante focus op seks, orgasmen, genot, extase en bevrediging, met als gevolg heel veel onrust en ontevredenheid. Laten we dit prachtige zelfonderzoek starten door het volgen van dit ervaringsjaar. Je gaat merken dat je meer in contact met jezelf komt en dat je jezelf beter leert kennen. Dat is een hele uitdaging. Je gaat verbaasd zijn over wat er allemaal bij jezelf te ontdekken valt. Er gaat gegarandeerd tijdens dit jaar een totaal nieuwe wereld voor je open . . . 

Voor wie?
Het Tantra Ervaringsjaar is voor iedereen, voor zowel beginner als voor meer gevorderde die zich de essentie van de tantrische levenshouding echt eigen wil maken. Daarom is dit ervaringsjaar ook heel geschikt om meerdere keren te volgen. Het is in wezen een cyclisch proces van steeds meer verdieping. Deze ervaringstraining is geschikt voor zowel singles als (gelegenheids) stellen die de intimiteit met elkaar en met jezelf willen verdiepen.

Tijdens het hele jaar wordt thuis voldoende zelfwerkzaamheid van je gevraagd.

  Namaste Boeda en geliefde - Tantra Jaar Training authentiek en oorspronkelijk bij de TantraTempel

Wat kan dit ervaringsjaar je opleveren?
Je gaat intenser genieten en in je kracht komen. De tantrische oefeningen hebben een positief effect op je hele welzijn. Je levensenergie gaat meer stromen, je gaat meer stralen, het leven krijgt weer meer kleur en je gaat je jonger voelen. Daarbij kom je meer in contact met het Bestaan (Universeel Bewustzijn of Goddelijke Energie) waardoor je steeds comfortabeler in het leven kunt gaan staan.
Ook ontvang je een uitgebreide (digitale) cursusmap die bij elke bijeenkomst verder wordt aangevuld. Hiermee kun je jaren vooruit met diverse tantrische oefeningen en meditaties.

Welke tantrische ingrediënten en richtingen worden gebruikt?
Je leert omgaan met diverse meditaties, aarden, ademen, mantra's, oefeningen om (seksuele) levensenergie te verfijnen, tantrische rituelen, asana's, werken met mannelijke en vrouwelijke energieën en tantrisch lichaamswerk (heeft geen focus). Verder is er ook de nodige beweging, dans en veel van het leven genieten. Zie voor een overzicht de artikelen over de Basis Ingrediënten bij Tantra.

De gebruikte tantrische richtingen komen vanuit de inzichten van Saraha (Tantra: Leven in Vrijheid & in Heelheid van Osho), Tantraloka & Tantrasara van Abhinavagupta, Pratyabhijna-hridaya (Recognition Sutras) van Rajanaka Ksemaraja, Tantra Yoga Kriya van Satyananda Saraswati en het Taoïsme. De overdrachten zijn verweven met Advaita Vedanta (Eenheidsbesef of leer).

Nieuwe Tantra Jaar Training 2019-2020 

Door ervaringen van de afgelopen tientallen jaren is gebleken dat de tantrische overdracht het beste plaats vind in perioden van een week. Doe er je voordeel mee!

Introduktie / kennismaking Tantra Jaar Training 2019-2020.
  Voordat je je voor de Tantra Jaar Training aanmeld, kun je een Tantra Intro Dag, een Tantra Mini Training of een Tantra Retreat volgen. Je kunt dan ervaren of de stijl van overbrengen je aanspreekt.

Aanmelding is voor een serie van 4 Weken in 2019 - 2020 
  Tantra Jaar Training Week 1 van 09 t/m 15 september 2019 
  Tantra Jaar Training Week 2 van 11 t/m 17 november 2019   
  Tantra Jaar Training Week 3 van 13 t/m 19 januari 2020   
  Tantra Jaar Training Week 4 van 09 t/m 15 maart 2020  
Daarna optioneel een Tantra Training Verdiepingsweek
  Tantra Jaar Training Week 5 van 11 t/m 17 mei 2020 

De weken zijn van maandagavond 20:00 t/m zondag ca 17:00.

Tussen de bijeenkomsten door worden oefeningen als huiswerk meegegeven.
Bij elke volgende bijeenkomst wordt stap voor stap steeds verder verdiept.

Overnachtingen zijn optioneel en worden apart berekend.

Voor de exacte data, zie altijd de  Agenda 

Donaties *

Tantra Jaar Training:
Betaling vooruit voor 1 Week   € 333,- per Deelnemer of   € 569,- per Stel
Betaling vooruit voor 4 Weken   € 997,- per Deelnemer of   € 1.699,- per Stel
Betaling vooruit voor 5 Weken   € 1.163,- per Deelnemer of   € 1.979,- per Stel

Overnachting in de gedeelde (shared) slaapruimte is  € 99,-  per deelnemer per week.
Overnachting in een eigen kamer is  € 329,-  per week.
Overnachtingen zijn inclusief een zeer uitgebreid (zoveel mogelijk biologisch) ontbijt.

* Voor aantoonbare minima / groepen is korting in overleg mogelijk, bel daarvoor Nirav. 

Aanmelden - Boeken Trainingen

Heb je een vraag, wil je meer info of wil je aanmelden?

Stuur een e-mail en je ontvangt zo spoedig mogelijk, meestal dezelfde dag, antwoord of een bevestiging van je aanmelding.

Vermeld minimaal de volgende info: 
1. Je voornaam en voornaam van je partner als die meedoet 
2. Bij een aanmelding je (mobiel) telefoonnummer 
3. Wat is je vraag of waarover wil je meer info 
4. De week of serie met data waarvoor je wil aanmelden  

Stuur de e-mail naar:   sessies@tantratempel.nl  of bel:  06-15521760
Hartelijk dank voor de aanvraag of aanmelding! 

Namaste Tantra Jaar Training authentiek en oorspronkelijk bij de TantraTempel   
Namasté

Agenda Tantra Jaar Training 2017-2018


Data Jaar 2017

2019 Data

Jaartraining
2018-2019

14 t/m 20 jan
Jaar Training Week 3
11 t/m 17 mrt
Jaar Training Week 4
13 t/m 19 mei
Jaar Training Week 5
Verdieping
   

 
2019 Data

Jaartraining
2019-2020

13 t/m 16 jun Jaar Training Intro
9 t/m 15 sep Jaar Training Week 1
11 t/m 17 nov Jaar Training Week 2

 
2020 Data

Jaartraining
2019-2020 vervolg

13 t/m 19 Jaar Training Week 3
9 t/m 15 Jaar Training Week 4
11 t/m 17 Jaar Training Week 5