It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra Jaar Training (Ervaringsjaar)

De Tantra jaartraining bied je de bijzondere kans om met je diepste kern in contact te komen. Door de inzichten en oefeningen krijg je tools om steeds meer je menselijke potentie te durven leven. Je komt meer in contact met wat bij Tantra het Bestaan of Universele Intelligentie wordt genoemd.
In een serie van 4 of 5 weken verdeeld over twaalf maanden, ben je in de gelegenheid om meer te leren over en vooral ook te ervaren wat de Non-Dualistische Shaiva (Kaula) Tantra inhoudt en voor jou kan betekenen.
De TantraTempel draagt oorspronkelijke Tantra over als een individueel bewustwordings- en innerlijk transformatie-proces. Je komt in aanraking met tal van mooie ervaringen en met de essentie van Tantra. Je komt steeds dichter bij het doel van Tantra: radicale spirituele bevrijding en een eenheidsgevoel met Universeel Bewustzijn. Vrijheid van dat wat je verhindert je leven ten volle te durven leven. Je gaat jezelf tegen komen en versteld staan over wat er allemaal bij jezelf te ontdekken valt. In deze weken leer je de belangrijkste elementen uit de oorspronkelijke Tantra die een samenhangend geheel vormen. Door de oefeningen kun je de werkzame effecten ervaren. Gedurende het jaar wordt je stap voor stap door deze processen geleid. De meditatieve manier van werken en de zorgvuldige opbouw van het programma, ga je je steeds rustiger, meer tevreden en meer voldaan voelen. Je leven krijgt letterlijk meer kleur en betekenis.

Elementen van de jaartraining
Overgedragen en geoefend worden: Asana's, Meditaties, Ademen (Pranayam), Mudra's, Mantra's, Yantra's en Bandha's. Zie voor een overzicht de artikelen over de Basis Ingrediënten van Tantra. Daarnaast vinden er ook tantrische rituelen plaats en wordt er regelmatig gedanst. Massage, partnerwerk en seksualiteit hebben geen bijzondere focus bij klassieke Tantra. Gedurende deze oefeningen verfijn (transformeer) je steeds meer je Prana (levensenergie) waardoor je steeds verder kunt verdiepen.

  Namaste Tantra Jaar Training authentiek en oorspronkelijk bij de TantraTempel  

De tantrische inzichten van de Mahasiddha's Saraha, Abhinavagupta, Ksemaraja en Swami Satyananda Saraswati zijn de basis van de TantraTempel.

De kennis en oefeningen komen uit Tantra Leven in vrijheid en in heelheid (Saraha), Vijnana Bhairava Tantra, Tantraloka & Tantrasara (Abhinavagupta), Recognition Sutras (Ksemaraja) en de  Systematic Course in the Ancient Tantric Techniques of Yoga and Kriya (Satyananda Saraswati).

Met dit aanbod van pure authentieke Tantra is de TantraTempel uniek in Nederland.

Door de meditatieve manier van werken, overdracht en de opbouw van het programma, ga je je steeds rustiger, meer tevreden en meer voldaan voelen. Met andere woorden: het leven gaat meer betekenis en kleur krijgen.

Je gaat verbaasd zijn over wat er allemaal bij jezelf te ontdekken valt. Tijdens deze weken gaat er gegarandeerd een totaal nieuwe wereld voor je open . . . 

Voor wie?
Het Tantra Ervaringsjaar is voor iedereen, voor zowel de beginner als voor de meer gevorderde en voor de Tantra-aanbieder die zich de essentie van de tantrische levenshouding  meer eigen wil maken. Dit ervaringsjaar verwelkomt singles en (gelegenheids) stellen.

Bij de trainingsweken krijg je materialen en oefeningen mee om thuis verder mee te gaan.

  Namaste Boeda en geliefde - Tantra Jaar Training authentiek en oorspronkelijk bij de TantraTempel

Wat kan dit ervaringsjaar je opleveren?
Je gaat intenser genieten en komt meer in je kracht. De tantrische oefeningen hebben een positief effect op je hele welzijn. Je levensenergie gaat meer stromen, je gaat meer stralen, het leven krijgt meer kleur en je gaat je jonger en energieker voelen. Je komt in contact met het Bestaan (Universeel Bewustzijn of Goddelijke Energie) waardoor je steeds comfortabeler in het leven kunt gaan staan.
Je ontvangt een uitgebreide (digitale) cursusmap die bij elke bijeenkomst verder wordt aangevuld. Hiermee kun je jaren vooruit met tantrische oefeningen en meditaties om je dagelijkse Sadhana te kunnen uitvoeren.

Verdiepen
Wil je de opgedane overdracht verder verdiepen, is het aan te bevelen om door middel van je Sadhana (dagelijkse spirituele praktijk) te beoefenen en af en toe een Tantra Maxi Training of een Retreat te volgen. Veel deelnemers volgen meerdere Tantra Jaar Trainingen.

Welke tantrische richtingen (lineages) worden gebruikt?
De gebruikte tantrische richtingen komen vanuit de inzichten van Saraha (Tantra: Leven in Vrijheid & in Heelheid van Osho), Tantraloka & Tantrasara van Abhinavagupta, Pratyabhijna-hridaya (Recognition Sutras) van Rajanaka Ksemaraja, Tantra Yoga Kriya van Satyananda Saraswati, enkele meditaties uit de Vigyana Bhairava Tantra (VBT) en het Taoïsme. De overdrachten zijn verweven met Advaita Vedanta (Eenheidsbesef of -leer).

Tantra Jaar Training 2022-2023

Aanmelding is voor een serie van 5 Weken in 2022 - 2023 
  Tantra Jaar Training Week 1 van 12 t/m 18 september 2022 
  Tantra Jaar Training Week 2 van 24 t/m 30 oktober 2022
  Tantra Jaar Training Week 3 van 2 t/m 8 januari 2023
  Tantra Jaar Training Week 4 van 27 feb t/m 5 maart 2023
  Tantra Jaar Training Week 5 van 1 t/m 7 mei 2023

Nieuwe Tantra Jaar Training 2023-2024

In de afgelopen tientallen jaren is gebleken dat de tantrische overdracht het beste plaatsvindt in perioden van steeds een volle week. Je kunt dit ervaringsjaar ook zien als een training, cursus of opleiding. Met voldoende tantrische achtergrond kun je je nog aanmelden voor week 2, daarna niet meer.

Aanmelding is voor een serie van 5 Weken in 2023 - 2024 
  Tantra Jaar Training Week 1 van 11 t/m 17 september 2023 
  Tantra Jaar Training Week 2 van 23 t/m 29 oktober 2023
  Tantra Jaar Training Week 3 van 8 t/m 14 januari 2024
  Tantra Jaar Training Week 4 van 11 t/m 17 maart 2024
  Tantra Jaar Training Week 5 van 13 t/m 19 mei 2024

Introductie / kennismaking Tantra Jaar Training.
Voordat je je voor de Tantra Jaar Training aanmeldt, kun je een Tantra Intro Dag, een Tantra Maxi Training of een Tantra Retreat volgen. Je kunt dan ervaren of de Tantra en de stijl van overbrengen je aanspreekt.

De weken zijn van maandagavond 19:00 t/m zondag ca 17:00 uur.

Er vinden gedurende de week enkele workshops plaats van zeven uur 's morgens tot ongeveer tien uur 's avonds. Vanzelfsprekend is tussendoor ook voldoende tijd voor jezelf beschikbaar.

Overnachtingen zijn optioneel en worden apart berekend.

Voor de exacte data, zie altijd de  Agenda 

Donaties *

Tantra Jaar Training:
Betaling vooruit voor 1 Week   € 383,- per Deelnemer of   € 669,- per Stel
Betaling vooruit voor 5 Weken   € 1.413,- per Deelnemer of   € 2.479,- per Stel

Overnachting in de gedeelde (shared) slaapruimte, tent of caravan is  € 159,-  per deelnemer per week.
Overnachting in een eigen kamer is  € 429,-  per week.
Overnachtingen zijn inclusief een zeer uitgebreid (zoveel mogelijk biologisch) ontbijt.

* Voor aantoonbare minima / groepen is korting in overleg mogelijk, bel daarvoor Nirav. 

Aanmelden - Boeken Trainingen

Heb je een vraag, wil je meer info of wil je aanmelden?

Stuur een e-mail en je ontvangt zo spoedig mogelijk, meestal dezelfde dag, antwoord of een bevestiging van je aanmelding.

Vermeld minimaal de volgende info: 
1. Je voornaam en voornaam van je partner als die meedoet 
2. Bij een aanmelding je (mobiel) telefoonnummer 
3. Wat is je vraag of waarover wil je meer info 
4. De week of serie met data waarvoor je wil aanmelden  

Stuur de e-mail naar:   sessies@tantratempel.nl  of bel:  06-15521760
Je bent van harte welkom! 

Namaste Tantra Jaar Training authentiek en oorspronkelijk bij de TantraTempel   
Namasté

Agenda Tantra Jaar Training 2022-2023 & 2023-2024


   

2022 Data

Jaartraining
2022-2023

12 t/m 18 sep Jaar Training Week 1
24 t/m 30 okt Jaar Training Week 2

 
2023 Data

Jaartraining
2022-2023 vervolg

2 t/m 8 jan Jaar Training Week 3
27 feb t/m 5 mrt Jaar Training Week 4
1 t/m 7 mei Jaar Training Week 5
   

2023 Data

Jaartraining
2023-2024

11 t/m 17 sep Jaar Training Week 1
23 t/m 29 okt Jaar Training Week 2

 
2024 Data

Jaartraining
2023-2024 vervolg

8 t/m 14 jan Jaar Training Week 3
11 t/m 17 mrt Jaar Training Week 4
13 t/m 19 mei Jaar Training Week 5