It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra, Orgasme en Exstase

Klik hier voor vorige Artikelen  

Waarschijnlijk heb je in het leven diverse keren mogen ervaren dat wanneer je naar iets verlangt en je het uiteindelijk krijgt, de vreugde van korte duur is. Het maakt niet uit waar je naar verlangde, dat kan een snoepje, een taartje, een stille Mind, een orgasme, een auto, een relatie of iets anders zijn. Het kunnen duizenden onderwerpen zijn, zowel materiele als immateriële. Het gaat steeds over vreugdevolle ervaringen.
Maar heb je in de gaten dat die vreugdevolle ervaringen nooit lang standhouden? Al heel snel daarna verlang je naar iets anders of naar een herhaling van de ervaring of zelfs een nog krachtiger of meer diepgaande ervaring.
Al deze ervaringen zijn van korte duur, ze zijn slechts tijdelijk en vergankelijk. Het zijn allemaal ervaringen van de twee orde, wat betekent dat het interpretaties van de Mind (het denken) zijn. Het is absoluut geen probleem om een verlangen te hebben, dat is heel menselijk. Volgens Tantra is een verlangen hebben geen  enkel probleem.

Workshops
Laatst hoorde ik een verhaal van iemand uit de Klassieke Tantra die een Neo-Tantra workshop wilde volgen. Er was vooraf een interview nodig om te checken of je wel geschikt bent om mee doen. De aanmeldende persoon vertelde dat er ervaring is met Klassieke Tantra. Nou, dat telde niet mee, want dat is zo'n rare Tantra. Toen ik dit hoorde vroeg ik mij af, weten de Neo-Tantristen wel waarover zij praten en waar zij mee bezig zijn? Hebben zij ooit een correcte vertaling van de in Sanskriet geschreven authentieke tantra’s (tantrische geschriften) gelezen? De oorspronkelijke Tantra kent z'n diepgang dat we in deze hectische en materialistische tijd er nauwelijks aan toekomen. Er is een streven naar korte vluchtige sensaties, korte vreugdemomenten en piekervaringen waardoor je leven uiteindelijk grauw aan je voorbijgaat. Aan het einde van je leven moet je dan treurig vaststellen dat je niet echt hebt geleefd. Nu is er niets mis met het ervaren van tijdelijke vreugdemomenten. Als dat je focus is, leef je uit, maar heb niet het idee dat je echt met Tantra bezig bent. Om een idee te hebben waar Tantra over gaat kun je de volgende artikelen lezen, Tantra kent twee doelen en Tantra landschap.

Bhoga Macht Materie Bezit Geld Auto Huis Landgoed

Onwetendheid
Voor de meeste mensen is het heel lastig om de essentie van een levensovertuiging op het gewenste niveau te doorgronden. Dat komt meestal doordat het toewijding en gedrevenheid vraagt. Je kunt het zien als een vorm van een levensmissie, een roeping. Bijna alle spirituele richtingen hebben als "doel" het ervaren van je essentiële natuur. Daarbij is het noodzakelijk om met Werkelijkheid of Realiteit in contact te komen en te ervaren. Wat men vaak lastig vindt is dat deze weg niet uitsluitend vreugdevolle gebeurtenissen kent, er komen soms ook dieptepunten in voor. Maar door de soms pijnlijke ervaringen, vaak onbewust, te maskeren, kan je spirituele groei zich niet ten volle ontwikkelen. Daardoor kun je jezelf en zelfs anderen beschadigen. Dan wordt je je niet bewust van je blinde vlekken en wordt het echt lijden. Bij Tantra wordt dat onwetendheid of onbekendheid genoemd, hierdoor ontstaan werkelijk problemen. Want als je echt het idee hebt dat het bereiken van wat je verlangt, je niet vergankelijke vreugde brengt, dan komt geheid het lijden altijd om de hoek kijken.
Om met Werkelijkheid of Realiteit in contact te komen, noemt men ervaringen van de eerste orde, dus voordat de Mind er zich mee bemoeit. Want het denken heeft altijd een mening klaar, vindt er iets van, is aan het labelen of interpreteren. Om de eerste orde beleving te ervaren, is het nodig dat je voorbij het denken (de Mind) kunt komen. Dat is een staat waarbij de Hart-Mind geen fluctuaties meer kent en stil is geworden. Daar kom je door middel van meditaties en transformatie-oefeningen. Wat is nu die onwetendheid? Dat is dat je het idee hebt dat de interpreterende en labelende Mind de absolute Waarheid is. Dan is er nog geen bewustzijn van de Bron, het Universele Bewustzijn, de Universele Intelligentie of het Goddelijke.

Waar ben je echt op zoek naar?
Wil je spiritueel groeien is het belangrijk dat je weet wat je zoekt. Wil je in een illusie leven of werkelijk in contact komen met Waarheid? Om antwoord op die vraag te krijgen, is het essentieel dat je uiterst eerlijk bij jezelf te rade gaat. Meditatief-zijn kan je daarbij helpen. Waarom doe je de dingen die je doet? Zoek je geld, succes, extatische (piek) ervaringen, super orgasmen, materiele zaken, vrijheid, spirituele bevrijding, Waarheid, de essentie, je essentiële natuur, het Zelf, enzovoort? Het is goed om je te realiseren dat wanneer je bijvoorbeeld de Waarheid zoekt, je niet verstrikt raakt in een idee of een Mind-constructie over de Waarheid. Het gaat om werkelijk eerste orde ervaringen, zonder tussenkomst van de Mind. Weet ook dat Tantra niets veroordeelt, maar dat de uiteindelijke richting is om je ware essentiële natuur te mogen ervaren. Daarbij gaat het vooral niet om een geloof, maar om de zuivere, directe ervaring.  

Literatuur:
- The End of Your (Mind) World - Adyashanti
- The Doctrine of Vibration - Mark Dyzskowski
- The Recognition Sutras - Hareesh Christopher D Wallis
- Tantra Illuminated - Hareesh Christopher D Wallis
- Diverse discourses - Osho

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

Klik hier voor vorige Artikelen  

Namaste Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

Tantra is het meditatieve pad van transformatie,
daar hoef je echt niets voor te doen,
alleen maar bewust te Zijn.

(c) 2022 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2022 swami Nirav Beej 

Namaste Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - is Essentie

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!