It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra kent in essentie twee doelen

Klik hier voor vorige Artikelen

Vaak wordt gevraagd "Wat is het doel van Tantra?" In essentie zijn er bij het tantrisch inzicht voor een menselijk leven op aarde twee doelen: Aards of werelds succes en spirituele Vrijheid.

Bhoga Macht Materie Bezit Geld Auto Huis Landgoed

1. Aards Succes (Bhoga)
Ten eerste houdt de tantrische levenshouding in, het leren om succesvol de uitdagingen van het leven op aarde te kunnen trotseren. Je schept daarbij harmonieuze voldoening en balans in relatie tot geestelijke en fysieke gezondheid, inclusief onder andere relaties, materie en werk. Tantra beoogt het volledig ontplooien van de menselijke potentie. Het gevolg is dat aards geluk kan ontstaan en dat men helemaal van het leven mag genieten.

2. Spirituele Vrijheid (Moksa)
Dat betekent dat je onafhankelijk van de wereldse omstandigheden een volledig en diep innerlijk geluk ervaart. Gewoon vreugdevol zijn in je Zijn. Dat ontstaat door het afwezig zijn van het door de mind gecreëerd lijden. Dat lijden ontstaat wanneer er tegenslag is en de zaken zich niet zo ontwikkelen als dat je gewenst had. Bijvoorbeeld ziekte, verlies van materie en relaties. Wanneer er spirituele vrijheid is, raakt tegenslag je niet en blijf je een onverwoestbaar innerlijk geluk ervaren (Jivan Mukti).

Sprankelend en schitterend stralende energiebron

Tantrische levenshouding
Tantra leert je dat deze twee doelen prima naast elkaar kunnen bestaan zonder dat ze elkaar in de weg zitten. Het is heel goed mogelijk om en succes in de aardse wereld te hebben en tegelijkertijd bezig zijn met het verfijnen van de Liefde voor het leven. Het mes snijdt dus bij Tantra aan twee kanten. Maar hier zit nu juist de valkuil, het streven naar aards succes lijkt voor de meeste mensen de overhand te hebben. Dan staat bij het instorten van het bereikte aards gebeuren, heftig lijden royaal voor de deur. Maar wanneer je blijvende spirituele vrijheid hebt mogen bereiken, kan niets meer je innerlijk geluk afnemen. Dit betekent dat gelukkig zijn niet meer afhankelijk is van uiterlijke (schijn)waarden.

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

Klik hier voor vorige Artikelen  

. Namaste Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

Tantra is het meditatieve pad van transformatie,
daar hoef je echt niets voor te doen,
alleen maar bewust te Zijn.

(c) 2018 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2016 swami Nirav Beej 

Namaste Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - is Essentie

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!