It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Mijn weg naar Tantra - De tantraweg van Nirav

Klik hier voor vorige Artikelen  

Van jongs af aan was er een enorme drang naar (spirituele) vrijheid. Een vijfendertig jaar geleden werd Tantra onder mijn aandacht gebracht door een vriendin die mij een boekje van Osho, de Tantra Visie, cadeau gaf. Het duurde een paar jaar voordat ik daadwerkelijk met Tantra aan de gang ging. 
  
Tantrapad 
Omdat ik in het westen ben opgegroeid wilde ik de dingen snel leren en ervaren. Dus op zoek naar meer leerstof over Tantra. Maar ik kwam erachter dat om Tantra echt te begrijpen en te leven een spirituele begeleider noodzakelijk is. In mijn leven zijn vele Tantra meesters voorbij gekomen. De hele wereld werd rondgereisd op zoek naar de ultiem spirituele weg naar de innerlijke Waarheid. Landen als India, Tibet, Nepal, Mexico, Guatemala, Amerika en Mauii kwamen voorbij. Elk land heeft wel haar eigen invulling van spirituele ontwikkeling, maar India heeft uiteindelijk de meeste indruk op mij gemaakt. Daar is Tantra voor mij echt tot leven gekomen. 
  
India 
Gedurende de vele jaren in India zijn heel veel aspecten van Tantra bestudeerd en ervaren. Daarbij waren vele meesters en guru’s betrokken zoals: Osho, Dalai Lama, Rinpoche Rabgias, Kirti Rinpoche, NN Bhattacharya, SC Banerji, Sunyata Saraswati en Mantak Chia. Ik leerde daar allerlei meditaties (dyana), bewuste ademtechnieken (pranayama) en bewuste aardingstechnieken. Het aanwezig zijn in India had op zich al een bijzondere invloed op mijn spirituele ontwikkeling. De hele atmosfeer daar is zwanger van spiritualiteit. Later kreeg ik allerlei instructies over hoe te zitten (asana’s) en energie te transformeren. Omdat in India veel uitgebreide bibliotheken zijn, is daar de oorsprong en varianten van Tantra jarenlang bestudeerd om zo dicht mogelijk bij de kern van Tantra te komen. Maar bij alle instructies was bewust zijn, meditatie, het overkoepelende ingrediënt. 
  
Tantra Initiatie 
Tijdens de verblijven in India heb ik het geluk gehad vele instructies en aanbevelingen van meesters te mogen ontvangen. Soms kreeg ik een uitgebreide brief mee met aanbevelingen om bij een bepaalde richting aan te sluiten. De eerste initiatie mocht ik van Osho ontvangen. Een initiatie kun je zien als een soort transmissie waarbij kennis of weten vrij wordt gemaakt door spirituele energie, zonder dat woorden gebruikt worden. Het is alsof belemmeringen, remmingen en concepten opgelost worden waardoor een meer direct contact met het universele weten mogelijk is. Later kreeg ik ook verdiepende aanwijzingen door tijdens meditatie. 
  
Tantra Basis 
Maar wat voor mij in al die jaren duidelijk is geworden, is dat de basis van Tantra altijd bewust-zijn is, meditatie. Wanneer ik weer in Nederland terug was, kwam ik al snel tot de conclusie dat men hier niet zoveel ophad met meditatie. Dat vind ik heel jammer, want door heel bewust te zijn zet je de juiste toon voor het vervolg op het gebied van Tantra. Er kan toch ook geen gebouw neergezet worden op een ondergrond zonder gedegen fundament! Een heel duidelijke video hierover met  Sunyata Saraswati kun je hier bekijken, Sunyata was een van mijn tantrameesters. Een mooie ontwikkeling is wel dat de workshops over mindfulness steeds meer in beeld komen waardoor er een aanzet tot meditatie gedaan wordt. 
  
Van Mindfulness naar Meditatie 
De meeste mensen zijn bang voor Tantra omdat men dan echt tot de innerlijke kern kan komen met al zijn soms niet gewenste emoties en hoedanigheden. Om daar te willen komen is heel veel moed nodig; daarom is Tantra niet voor watjes, maar voor sterke karakters. Meestal blijft men een beetje om de hete brei (de innerlijke kern) heen bewegen en wanneer het te spannend wordt, haakt men helaas af. De weg van Tantra is eigenlijk een warrior-pad waarbij je met je diepste innerlijke roerselen in contact kunt komen. Dan komen ook de minder mooie kanten in beeld die je dan ook weer kunt verwerken, uitspugen als het ware. Ook moet er moed zijn om allerlei zaken op te durven geven voor je spirituele zoektocht naar binnen om bij je innerlijke Waarheid aan te komen. Wens jullie veel voorspoed en moed op het spirituele pad naar je innerlijke kern via Tantra . . .

Klik hier voor vorige Artikelen  

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2014 swami Nirav Beej 

Namaste Buddha Boeda bij de TantraTempel

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.


Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!