It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

MahaBandha - Triple Lock - Drievoudig Energie Slot

Klik hier voor vorige Artikelen  

Bij allerlei meditatieve transformatie oefeningen komen bijna steeds de Bandha's in combinatie met specifieke ademhalingstechnieken als onderdeel voor. Daarom is het belangrijk om de Bandha's goed te kunnen uitvoeren. Meestal werken we met drie Bandha's, de Jalandhara-, de Moola- en de Uddiyana Bandha. De eerste is de Jalandhara Bandha, het kin-energieslot, die meestal in combinatie met een Kumbhaka (Adempauze of ademstop) wordt uitgevoerd. De tweede is de Moola Bandha, ook wel geschreven als Mula Bandha, een energieslot die wordt uitgevoerd bij de basis van het bekkenbodemgebied of door gebruik van de PC-spier of anus-spier. De derde is de Uddiyana Bandha, het diafragma energieslot, waarbij het middenrif (diafragma) bij de uitademing naar binnen wordt getrokken. De techniek waarbij een combinatie van deze drie Bandha's wordt ingezet heet Maha Bandha. Voor meer uitleg zie de beschrijving op de site onder Tantra Oefeningen en Bandha's. Omdat het voor sommige mensen wat ingewikkeld lijkt, zijn er een paar plaatjes met aanwijzingen gemaakt, te beginnen bij het beginnersplaatje. Oefen vooraf zo goed mogelijk de aparte onderdelen zoals beschreven op de site.

Schema MahaBandha voor beginners - TantraTempel

Wanneer je een aantal weken dagelijks hebt geoefend, kun je verder gaan met de beschrijving van het MahaBandha schema voor gevorderden. Als je deze goed kunt uitvoeren, vanzelf zonder erbij te hoeven nadenken, ga je er heel veel profijt van ondervinden. Deze oefening kun je prachtig uitvoeren tijdens het eerste half uur van de Nadabrahma meditatie met eventueel de mantra AUM (hAUNNG ...) bij de uitademing. Als ondersteunende muziek kun je dan de Tanpura Tampura Drone C gebruiken. Zie voor verdere beschrijving het artikel over de Ucchara AUM Pranayam van december 2019. Extra support kun je ervaren bij de uitademing waarbij je relaxed iets scheel omhoog naar circa vier centimeter achter het derde oog kijkt.

Schema MahaBandha voor Gevorderden - TantraTempel

Literatuur:
- Jewel in the Lotus van Sunyata Saraswati & Bodhi Avinasha
- Recognition Sutras (Pratyabijna-hrdaya) van Rājānaka Ksemaraja door Hareesh Christopher D Wallis
   uitgelegd in zijn vertaling, op audio en video door Hareesh
- Tantra Illuminated - Hareesh Christopher D Wallis

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

Tantra is het vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel. 

(c) 2021 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  

Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de TantraTempel Klussen. Geboden wordt maaltijden en dranken. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.


Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!