It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra Disclaimer - TantraTempel doorbraak

Klik hier voor vorige Artikelen

Er heeft bij de TantraTempel een nieuwe doorbraak plaats gevonden!
Na lang wikken en wegen is ervoor gekozen om bijna de gehele set oefeningen van de Tantra Jaar Training op de site zetten. Niet alles, want de meest geavanceerde technieken mogen pas worden beoefend wanneer je voldoende algemeen voorwerk naar Tantra en voldoende tantrisch voorwerk hebt gedaan. Dat houdt in dat je voorbij de seksuele en pornografische mind moet zijn. Natuurlijk mag seks er wel zijn maar het heeft geen focus meer. 'Waarom is dat dan?' wordt vaak afgevraagd. Dat is omdat de focus en motivatie bij Tantra is: jezelf blijvend te leren kennen in combinatie met je één te voelen met het Bestaan of universeel Bewustzijn. Een andere focus leidt alleen maar af van de tantrische focus. Daar is verder niets mis mee, maar het helpt je niet om met oorspronkelijke Tantra bezig te zijn.

Tantra Richting
Er bestaat zoveel onbegrip over Tantra en er wordt zoveel onzin verkocht onder het label Tantra dat er de meest vreemde situaties ontstaan. Tantra is een spirituele levenshouding die gaat over het zoveel mogelijk ontplooien van je menselijke mogelijkheden, spirituele vrijheid, en over het je één voelen met het Bestaan of het Goddelijke. Tantra heeft om dat te bereiken in de loop van de eeuwen vele inzichten en technieken (tantra's) ontwikkeld, waarvan meditatie, meditatief Zijn, de focus heeft. Zie daarvoor het artikel over de Basis-Ingrediënten bij Tantra en de beknopte Tantra uitleg bij artikel TantraLanfschap.

Tantra Saivistisch - Shiva -Shakti

Wat biedt de TantraTempel?
Bij de TantraTempel wordt een complete set samenhangende oefeningen overgedragen vanuit de authentieke Tantra om het beoogde doel te laten ontstaan. Dat is de Shaivistische (Kaula) Tantra (Yoga) uit Kashmir. Die richting, die ooit eeuwenlang de mainstream in een heel groot gebied van het Oosten was, biedt géén 'tantrische' massages, seksueel partnerwerk en meer spectaculaire orgasmen aan. Deze Tantra-richting biedt je veel en veel meer omdat je stap voor stap verlost wordt van je versplinterende focussing, willetjes en verlangens. Stap voor stap ga je op weg naar een bevrijdend Zijn in de volle breedte en omvang. Het wil niet zeggen dat de 'tantrische' massages, seksueel partnerwerk en meer spectaculaire orgasmen niet zinvol zijn en meer (vergankelijke) levensvreugde kunnen brengen, maar ze komen niet in de oorspronkelijke Tantra's voor. Je kunt ze zien als, vaak noodzakelijk, voorwerk naar Tantra toe. Verder zijn het maar tijdelijke vreugde-momenten die niet blijvend zijn.
Klik voor een overzicht van de Tantra Jaar Training Oefeningen.

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

Klik hier voor vorige Artikelen  

. Namaste Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

Tantra is het meditatieve pad van transformatie,
daar hoef je echt niets voor te doen,
alleen maar bewust te Zijn.

(c) 2018 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namasté, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2018 swami Nirav Beej 

Namaste Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - is Essentie

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vindt. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!