It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Wanneer is iets Tantra?

Klik hier voor vorige Artikelen  

Regelmatig komt tijdens Tantra Intro Dagen, Retreats en Traningen de vraag: Wanneer is iets nu echt Tantra? Dat is niet zo moeilijk te beantwoorden, alhoewel het wel wat inzicht vraagt. Allereerst moeten we onderscheid maken tussen oorspronkelijke en moderne westerse neo-tantra. Met het voorvoegsel ‘neo’ wordt een nieuwe afgeleide richting bedoeld.

Authentieke oorspronkelijke Tantra

Wanneer is iets Tantra?

Het antwoord is heel simpel. Wanneer het in de initiële Tantra-geschriften voorkomt. Dan hebben we het over oorspronkelijke authentieke Tantra. Daarbij is de insteek het vanuit liefde laten ontstaan van innerlijke spirituele vrijheid. Tantra kent een ruime set transformerende tools om je die richting uit te laten bewegen. Het is een hoogstaand spiritueel groeiproces. Dat vraagt heel veel pure motivatie en zelfwerkzaamheid. In het bijzonder compacte artikel Tantra Landschap wordt Tantra wat nader uitgelegd. De focus ligt in eerste instantie op meditatie of beter gezegd ‘meditatief zijn’, in combinatie met het nederig in totale verbinding met het Goddelijke (Bestaan) zijn. Daarbij speelt een meester of guru een grote, niet te vermijden rol.moderne commerciële westerse neo-tantra

Maar wanneer is iets niet echt Tantra?

Duizenden jaren zijn voor het grote publiek de Tantra’s geheim (esoterisch) gebleven. Doordat nu een aantal vertaalde versies voor een ieder toegankelijk is, zonder door een meester ingewijd te zijn, ontstaan er incorrecte, corrupte en verbasterde uitvoeringen van Tantra. Wanneer we kijken naar moderne westerse neo-tantra dan zien we dat de focus op heel andere vlakken ligt. Dan komen tantra-massages, kama-sutra,  relatieverbeteringen, meer opwinding, betere orgasmen en seks naar voren. Die worden dan ook nog aangevuld met zelf bedachte eigenaardige ceremoniën en filosofieën. Ook worden meer therapeutische en psychologische componenten toegevoegd. Dit geheel wordt dan, ten onrechte dus, naar buiten gebracht onder het kopje Tantra. Met moderne commerciële westerse neo-tantra is verder niets mis, maar zie het als mogelijk voorwerk naar oorspronkelijke Tantra toe.

Zie verder het artikel over het Tantra Landschap.
Ook de website KiesJeTantra is heel leerzaam en instructief.

Klik hier voor vorige Artikelen  

Tantra meditatie naar transformatie verlichting


Tantra is het meditatieve pad van transformatie,
daar hoef je echt niets voor te doen,
alleen maar bewust te Zijn.

(c) 2017 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het schitterende meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 


TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2017 swami Nirav Beej 

Namaste Asana - Lotus-Padmasana

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Evenementen  
Middels Tantra retreats, trainingen en workshops zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, jezelf, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier jezelf beter te leren kennen en meer tot je wezenlijke essentie, je werkelijke kern, te komen.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar audio luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te Zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!