It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

De Essentie van Tantra

Klik hier voor vorige Artikelen  

Wat zou het mooi zijn dat als iemand vraagt: “Wat heb je afgelopen weekend gedaan?” dat je dan helemaal open en vrij kunt antwoorden: “Heb een schitterend Tantra-weekend mogen meemaken.”

Maar daar is men nog ver van verwijderd. Bijna niemand durft er open voor uit te komen dat men zich met Tantra bezig houdt. Men durft het alleen tegen vertrouwde vrienden te zeggen en dan nog vaak op gedempte toon. Maar tegen de familie, baas of zakelijke relatie - no way. Dat is eigenlijk heel jammer. Want dat betekent dat Tantra niet goed begrepen is. Daar zijn diverse redenen voor.

We geven eerst nog even de essentie van Tantra weer want het is steeds weer noodzakelijk de essentie, de kern van Tantra te herhalen! Iedere keer weer - en weer. Waarom? Het wordt zooo gauw weer vergeten! Want we zijn zo gewend dat we als we iets gehoord hebben direct het idee hebben dat het meteen begrepen is. Maar zo werkt dat niet bij Tantra. Bij Tantra werkt het toch even heel anders. Het is niet iets van het leren, niet iets van het denken, van de mind en uit het hoofd leren. Te beginnen om het binnen te laten komen via het hart, maar dat is pas het begin. Daarna komt een heel grote stap. Het is iets dat te maken heeft met je hele wezen, met je hele Zijn. En uiteindelijk laat je ook dat weer los want Tantra houdt zich aan geen enkel concept vast, ook dit concept niet. Precies dit punt maakt het voor het westerse denken zo moeilijk. Zo zijn we niet opgegroeid, hebben deze manier van benaderen nooit (op school) geleerd.

Saraha - Essentie bij Tantra - Transformatie door meditatie

 

Essentie Tantra
De essentie van Tantra is dat het een spirituele richting is naar het ontstaan van niet beoogde verlichting, naar volledig spiritueel vrij zijn en dat onafhankelijk van geloofsovertuiging, kleur of afkomst. Dat houdt in dat het niet een vooropgezet doel is, het mooiste is dat het geen streven is. Doe je dat wel dan gaat het nooit vanzelf ontstaan. Met Tantra bezig zijn houdt in geen doel hebben, er valt niets te bereiken en je hoeft nergens naar toe. Want in feite ben je er al, het is alleen de kunst om dat te herkennen.
Om dat doel te kunnen laten ontstaan heeft Tantra een groot aantal middelen (tools) aangeboden. Dat zijn slechts hulpjes die voor korte tijd noodzakelijk zijn en als het klaar is - snel weer loslaten. Deze tijdelijke hulpjes moeten we niet als doel zien. In tegendeel: door ze als doel te beschouwen, raken we steeds verder van Tantra verwijderd, we raken stap voor stap van het pad af, we kunnen dan letterlijk ontsporen.

Wat doet bijna iedereen met Tantra
Wat de meesten doen is van de tijdelijke hulpjes een doel maken waardoor de essentiële richting naar het ontstaan van verlichting verloren gaat. Dit idee wordt versterkt doordat bijna alle Tantra-gevers deze middelen als een doel gebruiken om Tantra te adverteren. Dat is precies wat Tantra nu net niet beoogt.

Het is heel belangrijk en noodzakelijk als je echt in Tantra geïnteresseerd bent dat het intrinsieke doel helemaal en totaal met je wezen (Zijn) geïntegreerd is. Dat vraagt om vele jaren mediteren, elke keer weer bij jezelf naar binnen gaan en jezelf helemaal leren kennen, door en door . . .   

Klik hier voor een artikel over Saraha  

Klik hier voor vorige Artikelen  

. Tantra: van meditatie naar transformatie

Tantra is het meditatieve pad van transformatie,
daar hoef je echt niets voor te doen,
alleen maar bewust te Zijn.

(c) 2016 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 


TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2016 swami Nirav Beej 

Namaste Essentie bij Tantra - Swami Nirav Beej

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!