It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

De eerste stappen op weg naar Tantra

Eerst Noodzakelijk Voorwerk doen - Oude Rommel opruimen

Klik hier voor vorige Artikelen  


Het is lastig om open en vrij met andere mensen over de tantrische beoefening en levensvisie te spreken. Dat komt omdat de meeste mensen Tantra niet kunnen begrijpen. Het meest in het oog springend is dat Tantra spirituele methoden kent om seksuele levensenergie te transformeren. De oorzaak van het niet begrijpen is dat onze hele morele cultuur, religie en overheid seksualiteit zo heeft verwrongen en onderdrukt dat het een diep geworteld taboe is geworden. En dat geldt vandaag de dag nog steeds! 
  
Tantra kent geen therapeutische technieken 
Het pad van Tantra is een moeilijk te bevatten weg. Vaak wordt er veel te licht over gedacht. Het vergt vele jaren voorbereiding door hard aan jezelf te werken. Als je de tantrische methoden en technieken doorneemt, vind je geen therapeutische methodieken. Tantra kent geen compleet systeem van persoonlijke ontwikkeling. Daarom is het voordat je je op het Tantra pad begeeft een voorwaarde om eerst meer uitgebalanceerd te zijn. Het aanbod aan therapieën, workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling is enorm, dus kies wat voor jou het beste past. Boekenkennis helpt daarbij niet, het gaat om het ondergaan van een diepgaand transformatieproces. 
  
Tantra scene 
Tantra wordt vaak gebruikt als een excuus om ongebreideld seksueel bezig te zijn. Mooie spirituele woorden worden gebruikt, zoals: tantrisch ritueel, Shiva-Shakti energie of Yin-Yang balans. Het klinkt allemaal heel gewijd en heilig, maar in de meeste gevallen gaat het uiteindelijk gewoon om het seksuele genot, extase, lust, plezier en sensatie. Men heeft dan het idee op een tantrische manier seksueel bezig te zijn. Maar in feite is men bezig met allerlei verwrongen seksuele handelingen. Men doet daarmee Tantra wel heel erg veel geweld aan. Omdat Tantra niet begrepen is, komt het ook zo merkwaardig in de publiciteit. Tantra wordt daarbij neergezet als een richting over betere seks, meer erotiek, veelvuldige multi-orgasmen, enz. Ook boeken met het woord Tantra in de titel zijn meestal van zeer bedenkelijke inhoud. Feitelijk gaat het hier meer om een obsessie, lust en het exploiteren van seks. Omdat veel ‘Tantra’ gevers en groepsleiders geen spiritueel meditatieve achtergrond hebben, buiten ze in feite seksueel onderdrukte mensen uit. Ze verdienen er geld aan en laten het rustig zo zijn. De deelnemers voelen zich een paar dagen bevrijd maar al gauw komt het verlangen naar sensatie en genot weer boven drijven. Meditatie, laat staan transformatie is daarbij heel ver te zoeken. 
  
Het huidige Tantra aanbod 
De meeste `Tantra` aanbieders doen fantastisch werk. Maar eigenlijk doen ze niets anders dan je voorbereiden om het Tantra pad te kunnen volgen. Alleen vertellen ze dat er niet bij, waarschijnlijk omdat de meesten dat zelf niet beseffen. Het Tantra aanbod bestaat vaak uit workshops voor het beter bedrijven van de liefde, betere lovers worden, tantrische massage, seksualiteit, intieme relatietherapie, chakra werk, zintuig bewustzijn, meer extatische orgasmen, enz. Deze workshops zijn vaak voor stellen en relaties bedoeld en er worden veel oefeningen voor tweetallen gedaan. Ook zijn er `Tantra` faciliteerders die hoofdzakelijk therapeutisch georiënteerd zijn en prachtig voorwerk verrichten. 
  

Het kronkelende en onvoorspelbare pad van Tantra Het Tantra pad 
Tantra gaat over meditatie en kent veel methoden en technieken om te proberen je meer bewust te maken. Dat houdt in dat je zo bewust mogelijk bent van wat er in je gaande is. Je bent bewust van wat het denken doet, hoe energieën stromen en bewust van het komen en gaan van bijvoorbeeld emoties. Het is een persoonlijk proces van het gewaar worden van je diepste innerlijke. Hierbij komt diepe meditatie om de hoek kijken. Tantra beoogt onder andere dat je los komt van het denken, los van het verlangen en onafhankelijk bent van seks.


Nu kun je pas gaan experimenteren met Tantra. Daarna kan de weg geopend worden naar totale bevrijding. Een transformatieproces kan dan vanzelf ontstaan. Maar besef dat dit pas aan de orde komt als je ervaring hebt met de kunst van heel diepe meditatie, van bewust Zijn. 
  
Het traject van Tantra kan als volgt verlopen: 
1. Werk eerst de meeste frustraties, perversies, onderdrukkingen, oude pijnen en blokkades uit 
Word eerst een redelijk uitgebalanceerd mens, zonder dat je met al te veel issues en hang-ups in het leven staat. Je kunt dit doen door diverse workshops en/of trainingen te volgen op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling. Groepen die bezig zijn met emotioneel lichaamswerk zijn prima. Sommige ‘Tantra’ aanbieders kunnen je daarbij ook helpen die bijvoorbeeld bezig zijn met de-armouring, diverse massagevormen, ongeremd leren vrijen, Bio Energetica, Gestalt, familie opstellingen, NLP, PI, enz. Het is goed om daarnaast al vroegtijdig door middel van meditaties meer bewust te worden. Ga daarna over richting diepere meditatie. Stap voor stap kom je daarbij meer in contact met je innerlijke kern. 
  
2. Ga aan de slag met discipline, structuur, methoden en technieken 
Een volgende stap is dat je met meer discipline en structuur aan de gang gaat. Goede voorbereidingen zijn workshops op het gebied van: (tantra)Yoga, Taoïsme, meditatie (Vipassana, Zen, enz.), ademen, aarden, mantra chanten, (tantrische) rituelen, dans, biodanza, transformatietechnieken, enz. Het beste is om een aantal methodieken goed doorgrond te hebben en perfect te beheersen. Probeer je niet er met een Jantje van Leiden van af te maken. Blijf ervan bewust dat het denken de grootste barrière is. Ga erin mee met je totale inzet, maak het je volledig eigen, laat het een diepe ervaring zijn. De voorbereiding tot Tantra is een lastig en langdurig proces. Het kost je beslist vele jaren voordat je er goed in thuis bent en de nodige ervaring hebt opgedaan. Daarna is de weg vrij om het pad van Tantra te betreden. 
  
3. Zet je spirituele tocht voort op het gebied van Tantra 
Het is een voordeel om eerst Tantra in zijn totaliteit te overzien. Tantra ervaren als een prachtige levenshouding en niet met een klein deeltje Tantra tevreden te zijn. Tantra is een spontane weg naar bevrijding, naar totale bevrijding. Maar laat dit geen doel zijn. Het kan ontstaan door spontane transformatie. Het klopt dat bij Tantra een gedeelte over energie, levensenergie gaat. Daarbij is seksuele energie een bepaalde kwaliteit van levensenergie (zie Tantra & het begrip seksuele energie). Eén van de meest moeilijk te begrijpen begrippen is dat Tantra beoogt deze seksuele energie spontaan te laten transformeren. Maar voordat dat kan gebeuren is het noodzakelijk voldoende voorwerk te doen. Meditatief Zijn, diepe meditatie, is de kernhoedanigheid die daarbij cruciaal is. Daarvoor zijn de stappen 1 en 2 absoluut noodzakelijk! Seksualiteit wordt op den duur gezien als iets heel normaals, het heeft helemaal geen focus meer, je rent het niet meer continu achterna. Hierdoor zijn er geen beperkingen meer zoals: lust, verlangen, sensatiebelust zijn, erotiek en seks-georiënteerd zijn. Pas bij diepe meditatie kan transformatie van seksuele energie naar hogere, verfijnde vormen vanzelf plaats vinden. 
  
Tantrisch ritueel 
Tantra kent rituelen waarbij de partners naakt tegenover elkaar zitten en op elkaar mediteren. Na maanden verdwijnt stap voor stap het lustgevoel, de aantrekkingskracht, ben je niet meer seks-georiënteerd en lost het verlangen op. Dan is het moment daar om op een bewuste manier de liefde met elkaar te bedrijven. De partners kunnen elkaar dan als een Godin of het Goddelijke aanbidden en vereren. Het wordt daardoor een meditatief tantrisch gebeuren . . .

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2015 swami Nirav Beej 

Namaste Tantra voorwerk

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.


Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!