It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra & het begrip Seksuele (Sex) Energie (Prana-Sakti)

Klik hier voor vorige Artikelen  


Wat een enorme bevrijding om met iemand te zijn, rustig in de ogen te kunnen kijken en een knuffel te kunnen geven, zonder dat er iets moet. Daar is een heel rustige mind voor nodig. Om dat te bereiken kent Tantra voldoende meditatietechnieken waarvan er altijd wel één bij zit die voor jou perfect geschikt is. 
  
Tantrische levenshouding 
Tantra is één van de mooiste maar ook meest moeilijk te bevatten levenshoudingen. Daarom is er zoveel verwarring over Tantra. Voor mij, nu na ruim dertig jaar heel intensief met Tantra geworsteld te hebben begint de laatste jaren er stap voor stap een beetje inzicht te komen. Dat inzicht of verdieping, is gekomen door er dag en nacht mee bezig geweest te zijn. Honderden (Indiase) Tantra boeken zijn jarenlang bestudeerd en bij tientallen meesters en meesteressen ervaringen opgedaan, vooral in India. Ondanks al die inspanningen voel ik mij nog steeds een leerling, elke keer worden weer diepere lagen, nieuwe dimensies ontdekt en begint Tantra langzaam aan echt te leven. 
  
Angst voor seksuele energie (prana)  
Hoe komt het toch dat als iemand het woord Tantra noemt dat er altijd wel mensen zijn waarbij de angst om de ogen slaat en zeggen ‘nou, mij niet gezien hoor’. Aan de andere kant zijn er ook mensen waarbij de ogen meteen beginnen te glinsteren en er een dikke vette glimlach om de mond komt. Er heerst nog veel taboe op seksualiteit, de één stopt het diep weg en de ander dompelt er zich helemaal ongebreideld in onder. Beide indrukken kunnen een meer genuanceerde insteek krijgen. Het is bijvoorbeeld voor de meeste mensen nog steeds een taboe om vrij over seks en seksuele energie te spreken. Er zijn maar weinig mensen die op een heel onbevangen en natuurlijke manier over seks en seks-gerelateerde lichaamsdelen kunnen praten. Wat ook een opmerkelijke observatie is om je ouders een omhelzing te geven. Dat levert een enorme barrière op door allerlei gedachtenspinsels. Stel je voor dat er seksuele aantrekking of afstoting ontstaat, je moet er niet aan denken. Het is zo verweven met onze opvoeding en zit zo in onze genen dat het vaak onbewust een rol speelt. Door beoefening van tantrische inzichten kun je in een meer gebalanceerde richting komen. Om verlost te raken van allerlei angsten en negatieve emoties, is het aan te raden om individueel aan jezelf te werken, eventueel door middel van het volgen van diverse relevante workshops. 
  
Seksuele energie (prana-sakti) 
Bij Tantra wordt veel over seksuele energie gesproken. Wat wordt daar nu mee bedoeld? Als bij Tantra over seks wordt gesproken, wordt eigenlijk het ‘pure leven’ bedoeld. En als bij Tantra over seksuele energie wordt gesproken, betekent het ‘levensenergie’ of in het Sanskrit: prana-sakti. Prana laat alle leven ontstaan, van het kleinste tot het grootste wezen. Het wordt bij de Tantra niet beperkt tot het verwekken van kinderen of het slechts verkrijgen van genot, het hele levensspel is seksuele energie. Overal in het universum waar tegengestelde polen elkaar ontmoeten ontstaat een vorm van seks. Hier zie je dat Tantra een heel brede betekenis aan seks en seksuele energie geeft. Om daar meer inzicht over te verkrijgen is meditatie een prachtig hulpmiddel. Als toegift kan meditatie je ook helpen je levensenergie te transformeren naar meer verfijnde energievormen. Laat de tantrische betekenis van seksuele energie in de vorm van pure levensenergie heel goed tot je doordringen. Want anders kunnen er sterk verwrongen en perverse vormen van seksualiteit onder de noemer van Tantra ontstaan. Deze staan ver van de prachtige tantrische inzichten en levenshouding. 
  
Meditatie / Ritueel over verlangens en ze laten gaan 
Om tantrisch te vrijen is het goed om eerst de mind tot rust te laten komen. Een voorbeeld: Richt een ruimte mooi in met eventueel bloemen, kristallen, foto van je geliefde of meester of iets waar je heel rustig van wordt. Draai romantische, serene muziek, dans met elkaar en voeg een paar stop-momenten toe. Voel dan de energie, wees bewust van het denken en dans weer verder. Daarna kun je bijvoorbeeld in een yab-yum houding met elkaar gaan zitten en de ademhaling in tune met elkaar laten komen. Dat kan zijn samen in en uit-ademen of dat je tegengesteld met elkaar ademt. Wat ook een rustgevende oefening is om een kwartier zonder met de ogen te knipperen elkaar op een liefdevolle manier in de ogen te kijken. Daarna kun je bijvoorbeeld de muziek van de Nadabrahma meditatie opzetten, elkaars handen gekruist vast houden, rustig wat heen en weer wiegen en gaan neuriën, hummmmm . . . hummmmm . . . Nog mooier is om dit onder een laken te doen. Daarna kan het liefdesspel vanzelf ontstaan, zonder dat er iets moet . . . 

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het meditatieve pad van Tantra . . . 

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2015 swami Nirav Beej 

Namaste Tantra seksuele energie

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.


Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!