It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Wat ging er mis bij Tantra? - Neem Kennis van de Achtergronden

Klik hier voor vorige Artikelen  


Tantra research bij de TantraTempel 
Bij mijn jarenlange verblijf in India is veel ervaring bij diverse meesters opgedaan. Honderden Tantra richtingen werden onderzocht. Daarnaast heeft een uitgebreid literatuuronderzoek plaats gevonden. Het zoeken was altijd naar literatuur vertaald door Indiërs die van jongs af aan gewend waren aan Sanskriet teksten. Zij schreven dan een Engelse versie vanuit hun spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. De vertalingen zijn dan gelardeerd met heel veel Sanskriet woorden. Vaak is voor de uitleg van een Sanskriet woord een halve tot anderhalve pagina in het Engels nodig om het te begrijpen. 
  
Sanskriet teksten 

Het is uiterst moeilijk om Sanskriet teksten te vertalen. Het gemis aan de spirituele achtergronden breekt de westerse vertaler op. Het kost vaak voor een vertaler z’n vijf jaar om een boek te vertalen. Dat is echt monnikenwerk. En dan te beseffen dat een westerling uiteindelijk niet echt de kern kan pakken. Wat nog lastiger is dat sommige verloren gegane Sanskriet teksten vertaald waren in het Chinees en vervolgens weer terug vertaald werden in het Sanskriet. 
  

Het Westen heeft het doel van Tantra gemist - Tantra Ervaring Wat ging er mis bij Tantra 
Eén van de eerste redenen dat Tantra totaal de plank mis sloeg is dat de wetenschappers die de tantrische meesters ondervroegen totaal geen benul hadden van hun achtergronden. Daarbij lieten de tantrameesters niet het achterste van hun tong zien. Zij waren bang dat Tantra niet begrepen gaat worden. Daardoor vertelden zij de meest diepgaande tantrische rituelen en meditaties in een soort schemertaal. Iemand die de tekst dan las kon eigenlijk nooit goed begrijpen wat bedoeld werd. Daar moest altijd een Tantra meester bij aan te pas komen.


Maar een westerling is daar helemaal niet in geïnteresseerd. Het moet allemaal snel, efficiënt en doelgericht zijn. Daar past de lange weg van meditatie en begeleiding door een meester niet echt bij. 
  
Het Tantra pad 

Nadat men voldoende aan zichzelf heeft gewerkt door het volgen van workshops op het gebied van bijvoorbeeld emotioneel lichaamswerk, sexual grounding en awareness, komt meditatie aan de beurt. Meditatief zijn is de meest belangrijke ingrediënt bij Tantra. Het doen van meditaties is een voorbereiding om meditatief-zijn te kunnen gaan worden. Tijdens het doen van een meditatie kan een glimp van meditatief-zijn worden ervaren. Gedurende het verloop van jaren kan dan een permanent meditatieve staat ontstaan. Tijdens of daarna is het pas zinnig om met tantrische technieken in de weer te gaan. Zie verder het artikel over ‘de Seksualiteit bij Tantra’.
  
Status op dit moment 
Op dit moment heeft Tantra een opmerkelijke richting aangenomen. Als je iemand vraagt wat Tantra inhoud wordt meestal aangegeven dat het om seks en erotiek draait. Dat het eigenlijk alleen om meditatie en transformatie gaat komt bij de meesten niet op. Zelfs in India, de bakermat van Tantra, zijn de meeste mensen tegenwoordig verwesterlijkt. Het is dan ook heel riskant om heden ten dage een Indiër om de uitleg van Tantra te vragen. Natuurlijk zijn er zuivere instellingen zoals de Bihar School of Yoga. Het is een goed idee om enkele Tantra boeken te lezen welke door Indiërs geschreven zijn. Swami Niranjanananda Saraswati heeft een prachtig boek over Tantra uitgebracht: Tantra Darshan bij Yoga Publications Trust, Munger, Bihar, India. Een absolute aanrader als je echt in Tantra geïnteresseerd bent . . .

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het meditatieve pad van Tantra . . . 

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2014 swami Nirav Beej 

Namaste naar authentieke Tantra

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.


Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!