It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

De Seksualiteit bij Tantra - Zuivere Inzichten

Klik hier voor vorige Artikelen  

De laatste tijd komen er tijdens de workshops en trainingen steeds meer vragen over seksualiteit. Sommigen vragen of seks helemaal niet meer mag. Anderen weten niet goed meer hoe met seksualiteit om te gaan. Weer anderen schamen zich als men opgewonden raakt. Mannen weten zich geen raad als ze dreigen een erectie te krijgen. In dit artikel wordt hier wat dieper op in gegaan.
  
Het grote misverstand over Tantra 
Eerst even een groot misverstand uit de weg ruimen dat Tantra in eerste instantie alleen maar over seks, erotiek, massage en relaties zou gaan. In Tantra wordt seksuele energie gezien als een primaire levensenergie. Tantra maakt de weg vrij om door middel van diverse meditaties en technieken deze  basisenergie te laten transformeren naar hogere, verfijnde vormen van energie. Maar voordat men toe is aan het tantrische pad dient er voldoende voorwerk gedaan te zijn met behulp van intense meditatietechnieken. Doet men dit niet dan kan Tantra een gevaarlijke weg zijn die leidt naar zich verliezen in ongecontroleerde seksuele driften, uitspattingen en orgieën. Transformatie van de seksuele energie blijft dan uit en draagt op geen enkele wijze bij aan een gezonder leven en levensstijl. De naam Tantra wordt helaas te vaak misbruikt door groepsleiders die geld aan onwetenden willen verdienen met kreten als: vrijheid, jezelf zijn, niets onderdrukken, je eigen ding doen, je durven uiten en het liefst nog gelardeerd met super seksuele of erotische plaatjes. Deze leiders hebben geen flauwe notie van Tantra en zetten Tantra in een kwaad daglicht.
  
Plezier en Genot 
Het is een heerlijk gevoel om je helemaal in de seksuele energie te wentelen. Daar is niets mis mee! 
Wat er gebeurt, is dat we daarbij eigenlijk alleen maar naar buiten uitreiken. We zijn steeds maar bezig met te denken hoe we de ander kunnen plezieren om daar zelf weer voordeel uit te halen. We raken daarmee onszelf kwijt, zijn uit verbinding met het eigenlijke ik, het eigen Zijn. 
Mensen die het juiste voorwerk overbodig vinden, kunnen Tantra niet echt begrijpen. Zij eindigen in seksuele lust, orgieën, partnerruil en blijven altijd naar buiten kijken om voldoening, korte termijn bevrediging en plezier te vinden. Dan kunnen de aangereikte technieken zelfs gevaarlijk, dom, lelijk en ziekmakend zijn. Technieken worden gezien als een oefening zoals gymnastiek voor het lichaam en gaan niet voorbij aan het fysieke. Belangrijk is dat de acties niet vanuit de mind plaats vinden, maar vanuit een staat van niet-doen mogen ontstaan. Vaak is daar een meester met veel ervaring en existentieel inzicht bij nodig die echt weet waar het over gaat. Deze begeleiding is dan niet een mind-ding, is niet intellectueel, maar komt vanuit een zuiver existentieel weten. De ervaring die beleefd wordt,  is veel groter dan we ons ooit kunnen voorstellen.

Tantrische energie tussen koppel - stel - partners - Tantra Ervaring  

Seksuele energie 
Mensen die spiritueel willen groeien, zijn binnen de Tantra vanzelf geïnteresseerd in fundamentele levensvragen.

Tantra laat je geïnteresseerd zijn in bewust-Zijn, in het leven en om een heel mens te worden. Daar gaat vaak een intens helingsproces aan vooraf.

Om echt heel te worden is grote interesse voor seksualiteit, liefde en het verdiepen van bewustzijn nodig.

Ons fysiek aanwezig zijn op deze aarde is uiteindelijk ontstaan uit seksuele energie gecombineerd met liefde.

Bij Tantra is het gewoon dat je eerst voldoende ervaring hebt met seksuele energie en het echt helemaal hebt kunnen leven. Dat je het door en door hebt leren kennen waardoor je het stap voor stap achter je kunt laten.


Maar voordat men met tantrische methoden aan de gang gaat, is het van cruciaal belang dat men eerst van allerlei donkere emoties verlost wordt. Parallel aan dit pad is het verder van groot belang dat er voldoende gemediteerd wordt, bewust Zijn is een vereiste. Daar mag je gerust vele maanden, jaren of zelfs levens voor uittrekken. Dat is de eerste stap, dan pas komt op de tweede plaats Tantra om de hoek kijken.
  
Voorwerk om Heel te worden 
Zolang er nog veel emoties aanwezig zijn als boosheid, verdriet, frustratie, woede of jaloezie kun je niet geheel vrij in contact komen met je ware Zelf. Er is eerst een grondig reinigingsproces noodzakelijk. Alle onbewuste donkerheid in je wezen moet weer licht worden. Het volgen van bijvoorbeeld voldoende emotioneel lichaamswerk en diverse therapiegroepen kunnen daarbij een grote dienst bewijzen. 
Daarnaast kunnen meditaties zoals Dynamic, Mandala, Kundalini je bij dit proces helpen. 

Hier is een link naar een mooie uitleg over meditatie van AdyaShanti.
  
Contact met Jezelf – Zelfliefde 
Na het basis voorwerk komt er een fase waarbij je jezelf helemaal in het licht mag zetten door middel van bijvoorbeeld een zelfliefde ritueel. Daarbij krijg je het gevoel dat je echt van jezelf houdt, dat je er helemaal mag zijn en dat je volledig oké bent. Je hebt als het ware de meest sterke liefdesverhouding met jezelf, je beste partner. Er zijn allerlei vormen van zelfliefde rituelen waarbij je je goed kunt voelen.
  
Transformatie van seksuele energie 
Tantra kent de krachtigste meditaties en oefeningen om seksuele energie te transformeren, om omgezet te worden naar hogere niveaus zoals Liefde, Spiritualiteit en puur Zijn. Door maanden of jarenlang deze oefeningen te doen gaan de energiekanalen steeds verder open waardoor de energie steeds makkelijker kan doorstromen. Deze oefeningen kunnen het beste eerst alleen voor jezelf gedaan worden. Als ze redelijk doorleeft zijn, kan voorzichtig met een partner geoefend worden. Verder kent Tantra meditaties waarbij je zolang op je naakte partner mediteert dat er geen enkel verlangen meer opkomt. Je meditatie wordt door geen enkele seksuele drift meer verstoord, maar dit is wel een van de moeilijkste opgaven. Nadat je voldoende lang op je naakte partner hebt gemediteerd zeg je: ‘Dank je wel voor je toegewijde hulp’, meer is niet nodig. Gedurende deze processen ga je ervaren dat langzaam aan de energie niet via het sekscenter naar buiten gaat maar steeds verder omhoog langs de ruggengraat gaat stromen, dit wordt de stijgende Kundalini stroom genoemd. 
Meditaties zoals Kundalini, Kleine Hemelse Kringloop, Hong Sau, Chakra Breathing, Chakra Sounds,  kunnen je bij dit transformatieproces helpen.
  
Verdieping Intimiteit 
In eerste instantie gebeurt vrijen met een partner door interactie van de mind. Het contact met het Goddelijke is nog niet aanwezig en het vrijen is eigenlijke pure seks. Het is prima om op deze manier seks te bedrijven en het helemaal te kennen, het helemaal tot in de kern te doorgronden. Dit kun je zien als een springplank naar verder spiritueel groeien. Door al het voorwerk van reiniging en meditatie zien we de partner niet meer als een seks- of  lust-object. Aanrakingen zijn zuiver vanuit een spiritueel hart en niet vanuit een erotische, egoïstische of sensueel getinte mind. Bij de Tantrische verbinding wordt bijvoorbeeld de vrouw als een Godin vereerd. Je komt langzaam aan steeds meer in verbinding met de energie van je partner in plaats van met het fysieke lichaam. Je krijgt het gevoel dat je via je partner een heilige tempel binnentreedt. Het is het mooiste als je helemaal in verbinding met jezelf bent, met je Zijn en van daaruit dieper in contact mag komen met de ander. Die verbinding gaat voorbij aan elke fysieke vorm en persoonlijkheid. Er ontstaat een verbinding op het niveau van het Zelf, welke veel dieper gaat dan de liefde tussen twee personen. Er ontstaat een verbinding via de ander met het Goddelijke die volledig voorbij gaat aan de liefde via het hart en de emoties. Er vindt een intieme verbinding plaats die alle voorstellingen van de mind achter zich laat. Er is echte verbinding op het hoogste niveau, een Goddelijke eenwording in het vrijen, een orgastisch kosmische eenwording, MahaMudra. Wens je heel veel succes op het meest prachtige Tantra-pad . . .   

Klik hier voor vorige Artikelen  

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2014 swami Nirav Beej 

Namaste van seks naar super bewustzijn

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.


Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!