It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Vrouwelijke Tantrika - Tantrica gevraagd  


Wij zoeken een liefdevolle, zelfbewuste, vrouwelijke Tantrika die op een Tantrische manier geïnteresseerden op het Tantra pad wil begeleiden. Je wilt tevens enthousiast helpen het centrum verder uit te bouwen en gestalte te geven.

Je hebt minimaal een middelbare opleiding genoten en kunt goed met mensen omgaan. Gevoel voor zeer goede normen en waarden zijn een vereiste. Daarnaast is het belangrijk dat je een opleiding of training op het gebied van rebalancing, Tantra, lichaamswerk, spirituele ontwikkeling of therapie hebt gevolgd. Ontbrekende vaardigheden kunnen wij verder voor jou verzorgen.

Ben je positief, spiritueel, verzorgend en servicegericht ingesteld?
Heb je affiniteit met meditaties, rituelen en de Oosterse cultuur?
Voel je je een healer en heb je een groot invoelingsvermogen? 
Gaat je hart uit naar onze manier van (samen)werken? 

Dan willen we heel graag kennis met je maken . . .

Stuur een e-mail met de volgende info . . . 
naam - tel.nr - foto - informatie over jezelf - ervaring - interesses


Hieronder staat informatie over een tantrika en een devadasi.

Tantrika  of  Tantrica

Tantrika betekent iemand die gerelateerd is aan Tantra, behorende bij Tantra. Ook betekent Tantrika een Hindu geclassificeerd ritueel (Puja) in tegenstelling tot Vaidika (gerelateerd aan de Veda's). 

Tantra is een levenshouding waarbij bewust-zijn, transformatie, volledig in je kracht komen, meestromen met de energie enkele hoofdzaken zijn. Bij Tantra kunnen rituelen een grote rol spelen. 

Saraswati Godin van wijsheid Altaar Exclusief Tantra Meditatie Centrum

Tantra is van oorsprong een levenshouding welke zich niet aan de gevestigde orde wil confirmeren. Het is een richting waarbij men bewust vrij wil zijn. Tantristen willen zich niet laten belemmeren door allerlei dogma's, ideeën en concepten. Tantra is een praktisch georiënteerde richting die vraagt om ervaring, om de dingen te ervaren. 


De Tantra’s, de Tantrische geschriften, zijn dan ook praktische voorschriften en richtlijnen. Om iedereen de kans te geven om tot “verlichting” te komen zijn in de Tantra’s een enorme diversiteit aan meditaties en oefeningen opgenomen. 

Een ieder met een open “mind” en een open hart kan voor zichzelf ervaren wat het beste bij hem of haar past. Tantra is dus een richting waarbij je uitprobeert, ervaart en het voor jou juiste behoudt. 

Tantrische rituelen worden volgens de oorspronkelijke, Vedische patronen van de dagelijkse rituelen, de gelegenheidsrituelen en de specifiek verlangende rituelen van wensen (Kama) uitgevoerd. Ze verschillen wel qua inhoud.

Tantrische rituelen (Tantric Puja) bestaat over het algemeen uit: mantra (japa), nyasa en visualisatie van een persoonlijke Godheid. Meestal wordt één God of Godin vereerd, waarbij Shakti een centrale rol speelt. 

Bij Tantrische rituelen worden soms alcohol, vlees, vis, koekje en maithuna (Pancamakara) genuttigd. Dit meestal in tegenstelling wat de gevestigde orde voorschrijft.

Nyasa is het middels visualisatie voorstellen van mantra’s of letters op het lichaam. Hierdoor wordt het lichaam Goddelijk en met Shakti-energie (van een vereerde God of Godin) geladen. Hierbij wordt het oude lichaam door het Goddelijke vervangen en worden de menselijke aardse beperkingen getransformeerd.

Devadasi

Eeuwen lang, voor de invasie van de Engelsen in India, waren de Devadasi’s zeer gerespecteerde vrouwen met heel veel aanzien. Als een Devadasi in de buurt verbleef of woonde betekende dat geluk en voorspoed voor de mensen. 

Een Devadasi is een heilige tempeldienares, een dienares van het Goddelijke. Zij bezit vele vaardigheden op het gebied van o.a. het verzorgen van de tempel, dans, rituelen, inwijdingen, religieuze kennis en spiritualiteit. Tevens is er een grote affiniteit met Tantrisme. 

In de oude traditie trouwt een Devadasi niet met een aardse man,  zij is met het Goddelijke getrouwd, zij is Nityasumangali, de voor altijd veelbelovende vrouw die één is met het Goddelijke en daardoor erg begerenswaardig. 

Indian Devadasi Dancer - Servant of the Godhood

In de loop der eeuwen met de daarbij gepaard gaande culturele veranderingen zijn Devadasi’s vereert, verguist en weer een beetje gerehabiliteerd.

Opmerkelijk is dat er nauwelijks literatuur over de historie en de ware activiteiten van de Devadasi traditie bestaan.


Een opleiding tot Devadasi neemt meerdere jaren in beslag vanwege de vele aspecten van het Devadasi-zijn. Het Devadasi-worden is uitsluitend bestemd voor diegene met een sterke innerlijke drang, daar heel zware eisen worden gesteld, je kunt het ook als een roeping zien. Het is een intense opleiding waarbij veel inzet en gedrevenheid een vereiste is. Het Devadasi-zijn komt op de eerste plaats en dan pas het familieleven. 

Het opleiden van Devadasi's is juist nu in deze tijd van bijzonder groot belang. Het wordt weer tijd om met vol bewustzijn met de wereld, met macht en met liefde om te gaan.  

Zie ook:  
Het aanbod van de TantraTempel

Meer weten? Neem contact op met Nirav 06-15521760  of  sessies@tantratempel.nl


Vrouwelijke Tantrika voor de TantraTempel gevraagd