It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra: Vergankelijkheid - Auto Brand Bijgebouw - Yurt

Klik hier voor vorige Artikelen  

Tantrisch Tantra yurt voor groepen bij de TantraTempelVeranderingen 
Alles is continu aan veranderingen onderhevig. Ieder moment sterven duizenden cellen in ons lichaam af en nieuwe ontstaan. Alles verandert, zelfs het hele universum is continu aan veranderingen onderhevig. Waarom zo krampachtig aan het oude vasthouden? Ik ben erg gecharmeerd van Nataraj, het beeld van een dansende Shiva in een vlammenzee en staande op de verschrikkelijke dwerg. Nataraj stelt o.a. het creëren en het afsterven voor, het goddelijke spel, Leela.


Zelf heb ik ons bijgebouw, waar we vaak hebben gegeten en waar al mijn privé spullen waren, in vlammen zien opgaan. De oorzaak was dat een naast het bijgebouw geparkeerde auto in brand stond en het huis in vlammen zette. Alle boeken, compilaties, apparatuur, fotoboeken en kleding zijn verbrand. De keuken en de groepsruimte hebben enorme rook, water en smelt schade. Direct, de dag na de brand, stond er een leger klaar van vrienden van de TantraTempel klaar om de overgebleven spullen schoon te maken, wassen en helpen de vlonder geschikt te maken voor de te plaatsen yurt. Elektriciteit, CV voor warm water, een vaatwasser en wasmachine zijn voorzien. Een noodkeuken onder veranda is ingericht. Nu staat er weer een schitterende yurt op de vlonder achter het zwembad in het bos, midden in de natuur. Tijdens de afgelopen workshops en jaartraining week 1 voelde de deelnemers dat de energie van deze ruimte een bijzonder mooie kwaliteit heeft, veel intenser dan de oude groepsruimte.

Het Oude los laten 
We hechten zo aan waar we mee vertrouwd zijn: foto’s, auto, huis, omgeving, mensen, spullen, enz. Accepteer dat altijd alles een keer voorbij gaat, van je weg gaat. Voor de meeste mensen is dit een bijzonder angstige gedachte. Maar besef wel dat er uiteindelijk niets in het gehele universum verloren gaat.  

Nieuwe toestaan 
Door het oude helemaal los te laten geven we het ruimte om als een nieuwe manifestatie weer terug te keren. Accepteer dat het goed is, heb vertrouwen in het bestaan, in het Goddelijke. Weet dat het oude continue vernieuwd wordt, mensen sterven en baby’s worden geboren, bomen sterven af en nieuwe groeien weer op.

Onbevatbare totaliteit 
We kunnen maar een minuscuul klein stukje van het totaal ervaren. We weten nooit waar een verandering goed voor is. Of de verandering nu gepland is of dat die ons overkomt.

Steve Jobs, de overleden medeoprichter van Apple, heeft eens een inspirerende toespraak gehouden voor afgestudeerden aan de Harvard University. De toespraak gaat over de belangrijkste momenten uit zijn leven. Er gebeurde veranderingen die hij op dat moment niet kon overzien. Maar hij voelde dat hij de stappen moest zetten, Steve volgde zijn hart. Achteraf, jaren later, zag hij waar dat allemaal voor nodig was, hij noemde dat: Connecting the dots.

Durf het leven te leven 
Wanneer je volledig in het leven staat, het leven helemaal neemt zoals het komt, volledig bewust door het leven gaat, is het heen gaan van materie geen probleem. Zelfs niet als je eigen einde aan de orde is, dan lach je er om. Verrijk je leven door daar heel bewust van te zijn. Meditatie en Tantra kunnen daarbij uitstekend helpen.

Zie hier de toespraak van Steve Jobs:
Toespraak Steve Jobs op Harvard University

 

Tantra is het vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel. 

(c) 2021 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  

Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de TantraTempel Klussen. Geboden wordt maaltijden en dranken. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.


Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!