It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Een Levensbeschouwelijke Visie

Klik hier voor vorige Artikelen  

Sinds de start van de TantraTempel in 1996 wordt een duidelijke visie aangehangen.

Visie
De TantraTempel hangt een levensbeschouwelijke visie aan. De inzichten worden gevolgd van de Klassieke Non-Dualistische Shaiva Tantra uit Kashmir en die van de Mahasiddha Saraha. Deze visie houdt in, een holistische benadering om vanuit pure liefde, innerlijke spirituele vrijheid te laten ontstaan. Daarbij kunnen de inzichten handvatten bieden om je menselijke potentie zo goed mogelijk te durven leven. Ook het inzicht, één te voelen met het Bestaan (het Goddelijke of Universele Intelligentie), is een belangrijk aspect daarbij. Deze levenshouding kan een grote bijdrage leveren aan meer geluk van de mensheid.

Activiteiten
Het belijden van bovenstaande visie vindt plaats door samenzijn in kleine groepen bij retreats en verdiepende bijeenkomsten. De activiteiten bestaan uit een aantal ingrediënten: 1ste Overdragen van de inzichten bij de Klassieke Non-Dualistische Shaiva Tantra en Saraha. 2de Oefeningen zoals: Asana’s (lichaamshoudingen), Dhyana (meditaties), Pranayam (tantrisch ademen), Mudra's (handgebaren en seals), Mantra's (chanten), Yantra's (visualisaties), Bandha’s (energiesloten & transformaties). De focus ligt op zo diep mogelijk meditatief (bewust) te zijn.

Aantal deelnemers
Het aantal deelnemers tijdens de C-19 periode is zeer beperkt, maximaal tien in verband met de tempelgrootte. De tempel is vrij voor een ieder, ongeacht status, inkomen, afkomst of overtuiging, die de tantrische levenshouding wil belijden. Tevens zijn er regelmatig vrijwillige deelnemers die enkele dagen kunnen blijven voor het onderhoud.

Faciliteiten
De TantraTempel bevindt zich in een ruim bosgebied van een kleine tien hectare. Deelnemers kunnen profiteren van de gezonde lucht, mooie natuur met bomen, struiken, reeën, vossen, enorme diversiteit aan vogels en bewegen door gebruik van ruim zeven kilometer wandelpaden. Het is een mooie en schone tempelruimte met degelijke voorzieningen. Er is een ruime en hygiënische  slaapruimte. Deelnemers kunnen zelf een maaltijd bereiden. Uitdrukkelijk moet duidelijk worden vermeld dat de TantraTempel geen bedrijf is met een winstoogmerk, geen B&B, geen restaurant of een hotel is. Daarnaast is de TantraTempel een locatie waar geestverruimende middelen niet worden getolereerd.

Kosten
De TantraTempel is een privéaangelegenheid zonder winstoogmerk waarbij Tantra in een zo zuiver mogelijke vorm wordt overgedragen. De kosten worden gedekt door donaties en giften van de oprichter, deelnemers en anderen.

Maatregelen
De regelgeving in verband met Corona wordt zo goed mogelijk gevolgd. Er is een duidelijk Deelnemers Protocol en een uitgebreide, diepgaande Triage. Er wordt goed geventileerd. De afstand tussen deelnemers is minimaal anderhalve meter. Er vindt geen fysiek contact plaats. Hygiëne wordt strikt nageleefd door functioneel handen wassen, toiletreiniging, schoon houden van ruimten en aanraakvlakken.
Verder is er een luchtreinigingsapparaat met een antibacterieel nano-zilverfilter die tevens microbengroei afremt. Het heeft een hoog-efficiënt composietenfilter (HEPA en actieve koolstof) die luchtdeeltjes kleiner dan 0,3 micron verwijderd. Ook is er een fotokatalystische UV-C lamp aanwezig die bacteriën en virussen dood. Verder is er een negatieve ionengenerator, ten behoeve van de vers gereinigde lucht, ingebouwd.

Recht
In artikel 6 van de Grondwet is vastgelegd dat iedereen het recht heeft zijn geloofsovertuiging vrij te belijden. Het grondwettelijk recht van vrijheid van godsdienst (levensbeschouwing) is niet voor niets vastgelegd in de grondwet. Het staat aan de basis van het vrije en tolerante land dat wij met elkaar in Nederland willen vormen. De in artikel 6 van de Grondwet bedoelde vrijheid betreft zaken als gewetensvrijheid, vrijheid van belijden, vrijheid van eredienst en vrijheid van organisatie. Het gaat om de vrijheid om je geloof of levensovertuiging uit te spreken en je leven overeenkomstig vorm te geven, zowel privé als in het openbaar. Er wordt niets over een maximaal aantal deelnemers gemeld. Nu tijdens de Corona-periode is er een dringend advies om de maximaal groepsgrootte tot dertig deelnemers te beperken. Daarbij is het belangrijk dat de anderhalvemeter-maatregel wordt gehanteerd.

Een belangrijke uitspraak van minister Grapperhaus op 14 december 2020: Met klem wordt benadrukt dat, ongeacht welke maatregelen er zullen worden aangekondigd, er niet zal worden gehandhaafd ’achter de voordeur’. ,,De staat heeft niets achter de voordeur te zoeken. We zijn een land waarin we erg hechten aan vrijheid van mensen in huis en haard.” In het eigen privédomein ’zal het daarom blijven bij dringende adviezen’.

Nataraj bij zonsopgang in de tuin van de TantraTempel op landgoed KristalBoom


Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

Klik hier voor vorige Artikelen  

Namaste Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

Tantra is het meditatieve pad van transformatie,
daar hoef je echt niets voor te doen,
alleen maar bewust te Zijn.

(c) 2020 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2020 swami Nirav Beej 

Namaste Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - is Essentie

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!