It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Wat is de functie van een meester?

Klik hier voor vorige Artikelen  

Ik heb eerder een artikel geschreven over de functie van een meester en wil er hier graag nog een dimensie aan toevoegen.
In het westen hebben mensen over het algemeen niet zoveel met het idee van een meester. We voelen daar vaak een weerstand bij en willen graag onze eigen meester zijn.
Alhoewel Bij Tantra studie absoluut noodzakelijk is om te begrijpen waar het over gaat, is uiteindelijk de ervaring toch het meest belangrijke. En dat houdt weer in, heel veel oefenen om de ervaringen te kunnen beleven. Je kunt je hele leven artikelen en boeken lezen maar de kans is klein dat je uit de teksten de ervaring kunt halen. Het blijft dan kennis in het hoofd, je bent meer in het hoofd, en wat je weet zit in de Mind en niet in de ervaring.

Studie
Voor zover ik weet heeft Indiaas meest intelligente Guru, Abhinavagupta, de onevenaarbare en schitterend diepzinnige tantrische teksten geschreven, de Tantraloka, de Tantrasara en een prachtige verhandeling over Rasa (esthetische schoonheid). Hij was een groot filosoof. Er zijn mensen die hun hele leven hebben gewijd aan het bestuderen van zijn geschriften. Zijn ze daardoor meer spiritueel vrij geworden? Was Abhinavagupta zelf verlicht? Ik denk van niet, hij was wel een heel bijzonder en veelzijdig intellectueel. Ook heeft hij al de toendertijd meer dan honderd bestaande tantrische richtingen (lineages) diepgaand bestudeerd en in zijn Tantraloka (Licht op de Tantra's) samengevat.

Van geloof naar diepe spirituele ervaring
Wanneer je een bepaald spiritueel boek of tekst leest, krijg je soms het gevoel dat er iets heel belangrijks staat. Datzelfde kan ook gebeuren wanneer iemand iets vertelt of voorleest. Maar hoe weet je nu of je werkelijk begrijpt wat er staat en de essentie ervan hebt ervaren? Hoe vaak wordt gezegd dat je spirituele teksten minstens tientallen keren moet lezen (bestuderen) voordat de essentie echt binnenkomt, voordat het een ervaring wordt? De weg is dat de tekst niet alleen in je hoofd blijft zitten, het moet niet een geloof gaan worden, maar dat er een diep gevoel van een ervaring ontstaat. In plaats van kennis ontstaat er een diepgaand weten. Daar gaat het bij Tantra om, een heel diep weten, wat een heel diepe en spirituele ervaring is.

Wanneer de Leerling er klaar voor is, kan spirituele transmissie door de Meester ontstaan

Hoe de Meester je daarbij van dienst kan zijn
Om de diepe essentie van een tekst te ervaren is vaak de ondersteuning van een Meester nodig. De Meester (Guru) verduidelijk, geeft uitleg en verklaart op een manier die op dat moment passend is voor de betreffende leerling of groep. Er ontstaat een interactief proces van vraag en antwoord en er kan er een bepaalde energetische overdracht plaatsvinden waardoor de essentie beter en sneller kan overkomen. Daarbij kan de ervaring sneller en dieper doordringen. De over te brengen inspiratie (intentie) en inzichten neemt de Meester weer mee van zijn Guru(s) en geeft het door aan de leerling die er klaar voor is.

Hoe kan het in z’n werk gaan?
De Tantra’s kunnen je totaal nieuwe inzichten geven waardoor je steeds meer in contact kunt komen met de Werkelijkheid. Dat vraagt op spiritueel gebied dat je al de oude inzichten loslaat, dat is een totale omschakeling van de Mindset. Het vraagt heel veel moed om dat te kunnen laten toestaan en heel veel vertrouwen in het Bestaan. Een Meester kan je bij dit proces behulpzaam zijn. Dit proces wordt ook een tweede geboorte genoemd. Het is een proces van sterven, al het oude loslaten, en weer als nieuw geboren worden, helemaal blanco. Dit wordt ook wel als de kleine dood omschreven, het sterven van het ego. Dan is er weer ruimte voor nieuwe inzichten omdat de Mind leeg en stil is geworden. Vaak krijg je dan ook een nieuwe spirituele naam. Nu kan het proces van ontwaken met vol vertrouwen en overgave verder gaan en kan je stapje voor stapje meer spiritueel vrij worden. Je kunt nu steeds meer vertrouwen op je innerlijke Meester.

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

Literatuur:
- The Doctrine of Vibration - Mark Dyzskowski
- The End of Your (Mind) World - Adyashanti
- Tantra Illuminated & the Recognition Sutras - Hareesh Christopher D Wallis
- Diverse discourses - Osho

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

Klik hier voor vorige Artikelen  

Namaste Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

Tantra is het meditatieve pad van transformatie,
daar hoef je echt niets voor te doen,
alleen maar bewust te Zijn.

(c) 2020 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2020 swami Nirav Beej 

Namaste Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - is Essentie

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!