It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Wat brengt Tantra nou eigenlijk?

Klik hier voor vorige Artikelen  

Ze kwam binnen, een beetje schoorvoetend. Wat schichtig rondkijkend wat voor vage club die TantraTempel nou is. Gezicht een beetje bedenkelijk met een paar duidelijke fronsen. Energie behoorlijk teruggetrokken. Regelmatig komen nieuwe mensen zo ongeveer hier binnen.

Ze wordt naar de tafel begeleid waar al een paar mensen zitten. Thee, citroenwater, koekjes en wat fruit staan klaar. Voorzichtig stellen de aanwezigen zich aan elkaar voor. Na een poosje komt schoorvoetend een gesprek op gang. Meestal na de eerste vraag of men al iets met Tantra heeft gedaan.

Dan komt Nirav met de vraag of iedereen naar de groepsruimte wil komen. Er wordt begonnen met een dans op wat dynamische mantra muziek. Stijfjes wordt er wat ritmisch mee bewogen. Bij het volgende, meer vlotte,  nummer komt men al meer los. Er wordt meer ruimte ingenomen en een ieder beweegt al een stukje vrijer en soepeler.

Daarna wordt een mooie schaal met kaarsen en een mandala van rozenblaadjes in het midden van de ruimte neergezet. De deelnemers krijgen de uitnodiging om een matje en een meditatiekussen te pakken en in een mooie cirkel rond de schaal te gaan zitten.

Shiva-Shakti afbeeldingen waarbij zij in één lichaam vertegenwoordigd zijn

Nirav begeleidt nu een meditatie waarin bijna alle basis elementen van Tantra voorkomen. Duidelijk voelbaar is dat men al meer tot rust komt, men begint te landen. Bij het deelrondje noemt men nog even de voornaam, vertelt wat al met Tantra is gedaan of wat het gebracht heeft of wat ervan wordt verwacht. Ook wordt gedeeld hoe men er nu bij zit. De meeste deelnemers zijn dan al behoorlijk tot rust gekomen. De gezichten beginnen voorzichtig meer te ontspannen.

Nadat Nirav de authentiek tantrische levenshouding heeft uitgelegd, worden een paar oefeningen gedaan. Deze zijn altijd afgestemd op de energie, de achtergrond van de deelnemers en het huidige moment. De oefeningen zijn altijd anders of het nu om een intro-dag, retreat of training gaat. Ook al volgt men voor de tiende keer een evenement, het is nooit precies hetzelfde. Daardoor kan men door meer meditatief te zijn steeds verder verdiepen.

Dan is het tijd voor een overwegend biologische maaltijd. Deze is altijd rijkelijk verzorgd en het is heel fijn dat er altijd met de wensen van de deelnemers rekening wordt gehouden. Na de maaltijd is er veel ruimte om de aangeboden tantrische oefeningen verder te verwerken. Sommige gaan een verstillende wandeling in het bos maken, anderen zijn aan het dialogen of doen een dutje.

Nadat er nog een aantal tantrische oefeningen worden gedaan met vooraf de nodige uitleg en het beantwoorden van vragen, is het tijd om te vertrekken. Het is schitterend om te zien hoe de meeste gezichten zich hebben kunnen ontspannen. Hoe zij en de anderen meer vrij en ongedwongen zijn gaan bewegen. Ze gaat weer weg met een stralend gezicht, ogen die flonkeren en een energie die zo mooi en uitbundig is . . .  

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

Klik hier voor vorige Artikelen  

. Namaste Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

Tantra is het meditatieve pad van transformatie,
daar hoef je echt niets voor te doen,
alleen maar bewust te Zijn.

(c) 2019 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2016 swami Nirav Beej 

Namaste Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - is Essentie

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!