It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra Overpeinzingen

Klik hier voor vorige Artikelen  

Zo af en toe google ik op het zoekwoord Tantra. Ook wordt soms gekeken wat de tantragroepen op Facebook aan te bieden hebben. Dan komen meestal resultaten naar voren met als onderwerp: tantrische massage, tantrische seks, seksueel bewustzijn, vorm van seks, seksuele verdieping, erotische massage, tantra dating, verlangen, prikkeling der zinnen, intimiteit, tantrische partner/relatie, partnerwerk, enzovoort, enzovoort. Raak daarvan soms wat in verwarring en ben vol verbazing.

Dan gaan mijn gedachten na een tijdje langzaamaan weer terug naar de oorsprong van Tantra. In gedachten verplaats ik me naar een paar duizend jaar geleden. De gevestigde orde, de leraren, de religieuze leiders en de heersers hadden het voor het zeggen en bepaalden de regels. Je moest je eraan houden, anders kreeg je straf. De natuurlijke vrijheid van leven en Zijn werd behoorlijk beperkt. Er werd geleefd onder een, soms onbewuste, continue angst, stress en onbehagen. Toen was er ook een vorm van welvaart, maar velen waren er niet echt gelukkig mee. Dit geldt trouwens ook voor de huidige tijd met al zijn comfort en (schijn)zekerheden.

Een bepaalde groep moedige mensen ging zich tegen deze vormen van onderdrukking verzetten. Ze werden rebels en gingen zich tegen de gevestigde orde, het systeem, afzetten. Er werden inzichten ontwikkeld om de mens, het individu, meer vrij te laten zijn. Daarbij ontstonden ook belangrijke inzichten over eeuwig durende Waarheid. Dat deden zij door heel diep op de situatie te mediteren. Er werden meditatie- en transformatietechnieken ontwikkeld waardoor je door te mediteren je meer vrij kon gaan voelen. Rituelen speelden daar, vooral in het begin, een grote rol bij. De Aryans bijvoorbeeld hadden een rijke traditie op het gebied van religie, spirituele vrijheid en inzichten over de eeuwige waarheid ontwikkeld.

In eerste instantie vonden de overdrachten mondeling plaats via mantra’s, hymnen, gezangen, gedichten, verzen en gebeden. De oudere, reeds bestaande tantrische magie- en vruchtbaarheids-rituelen werden vermengd met deze inzichten. Ca. 700 jaar voor Christus hebben de Aryans deze oude, erg versplinterde, mondelinge overdrachten meer gesystematiseerd en op schrift gesteld. Dit werden de Samhitas genoemd, bestaande uit een collectie Mantra’s en Sutra’s (verzen). Van daaruit zijn weer een grote hoeveelheid geschriften, commentaren en verhalen ontstaan die elk weer een nadere uitleg, een gebruik en interpretatie van de voor velen niet te begrijpen Sutra’s zijn. Een bepaalde vorm van geschriften worden Tantra’s, ook wel Āgama's of Samhitā's, genoemd.

Wat uit deze geschriften begrepen kan worden is dat de kern van Tantra gaat over het vanuit liefde laten ontstaan van spirituele vrijheid, of zo je wil ‘verlichting’. Los van alle materie, los van alle ideeën, los van alle concepten, los van geld, los van macht, los van alle willetjes en verlangens, weg uit die benauwende gevangenis en controle van het systeem. Dat houdt ook in het niet identificeren met het denken, de mind, het ego, het lichaam, de emoties en sensaties. Ook het idee van dood gaan is geen issue, want wat gaat er in wezen dood? Dat betekent niet dat je alles hoeft te verzaken, alle materie weg hoeft te doen, maar je bent er niet meer van afhankelijk om gelukkig, liefdevol en vrij te zijn.

Tantra is een manier om vanuit liefde in het leven staan, vrij, zonder angst, niet bang zijn om iets te verliezen. Dat betekent een totale omschakeling van de mind-set, het is een volledige interne cultuuromschakeling. Dat gaat niet zomaar één, twee, drie. Dat is een zorgvuldig en langdurig proces en kost heel veel zelfwerkzaamheid, inzet en de juiste motivatie.

Wens je heel veel succes op het bevrijdende pad van Tantra . . . 

Klik hier voor vorige Artikelen  

Tantra meditatie naar transformatie verlichting


Tantra is het meditatieve pad van transformatie,
daar hoef je echt niets voor te doen,
alleen maar bewust te Zijn.

(c) 2017 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het schitterende meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 


TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2017 swami Nirav Beej 

Namaste Asana - Lotus-Padmasana

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Evenementen  
Middels Tantra retreats, trainingen en workshops zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, jezelf, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier jezelf beter te leren kennen en meer tot je wezenlijke essentie, je werkelijke kern, te komen.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar audio luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te Zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!