It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra - Zuivere Motivatie - Pure Redenen

Klik hier voor vorige Artikelen  

Redenen om je op het spirituele (Tantra) pad te begeven  

Dit is eigenlijk het meest belangrijke artikel over het volgen van een spiritueel pad. Dit geldt voor elke spirituele richting, zoals: Yoga, Taoïsme, oorspronkelijke Tantra, enzovoort. Het gaat over de, vaak onbewuste, redenen waarom je met een spirituele richting bent begonnen of wil gaan beginnen. Het is een goed plan om je motieven nauwkeurig te onderzoeken. Daar begint je spirituele pad. Bijna iedereen, ook ikzelf, begon aan spiritualiteit om een persoonlijke reden. Je wil er bijvoorbeeld beter van worden, je wil een psychologisch probleem vanuit het verleden oplossen of je wil in hogere bewustzijnssferen komen. Bij Tantra is vaak, vooral bij de start, het seksuele aspect een reden. Maar zijn al dit soort motivaties om spiritueel bezig te zijn geschikt? Zijn dat de oorspronkelijke redenen van de oude meesters die de diverse richtingen hebben ontwikkeld en aangegeven? Leiden al deze redenen naar wakker worden, een heldere geest, ontwaken, spirituele vrijheid en het bewust ervaren van je pure en ware goddelijke natuur?

Redenen of motivaties
Wanneer je naar de basisvisies van de meeste spirituele richtingen kijkt, hebben ze allemaal wel een bepaalde voorwaarde om ermee aan de slag te gaan. De één noemt het zuivere redenen of motivaties, de ander juiste redenen, weer een andere richting noemt het in lijn brengende redenen en anderen weer profijtelijke motivaties. Het Boeddhisme is daar een prachtig voorbeeld van met de vier edele waarheden en het nobele achtvoudige pad. Een aantal daarvan gelden voor vrijwel elke spirituele richting, zoals: Juist Inzicht, Juist Spreken, Juiste Handelingen en Juiste Meditatie. De meeste mensen slaan deze motivaties gemakshalve maar even over en proberen meteen te beginnen met oefeningen die bestemd zijn voor (ver)gevorderden. Wees ervan overtuigd dat deze werkwijze je niet zo heel ver gaat brengen.

Redenen of motivaties die matig profijt opleveren
De meesten beginnen met een spirituele richting zoals Yoga of Tantra met een bepaalde vorm van een persoonlijk doel. Dat komt doordat je (nog) niet zo bewust van je innerlijke motivaties bent. Dat is helemaal niet zo erg, het spirituele pad is een pad van groei, je moet ergens beginnen. Vaak komen de inzichten in de loop van de jaren. Langzaamaan ga je beseffen dat de juiste intentie (nog) niet is gevonden. Daarna komen als vanzelf de juiste motivaties bij je binnen en dan kan het een echt profijtelijk pad worden. Dan opent zich de weg naar spirituele vrijheid en ontwaken. Enkele voorbeelden van weinig profijtelijke redenen zijn:
- Je hebt het idee dat je niet oké bent en dat er nog een hoop te verbeteren valt;
- Je voelt je incompleet, beschadigd of zondig en Tantra mag dit voor je oplossen;
- Je bent geïnteresseerd om een relatie bij Tantra workshops e.d. te vinden;
- Je bent bezig om je beter en sterker te voelen;
- Je bent op zoek naar sensatie, erotiek, plezier en seksualiteit;
- Je bent op zoek naar hogere staten van bewustzijn;
- Je wil je ego versterken om boven anderen te kunnen gaan staan of macht over anderen te hebben.  

Tantra laat je beseffen dat je in essentie gewoon al perfect bent, ondanks al de imperfecties van je onvolmaakte body-mind. Je mag jezelf gewoonweg accepteren. Het uitgangspunt dat je niet oké zou zijn is fundamenteel fout, je hoeft niets te veranderen om liefde en acceptatie waard te zijn. Aan de andere kant is er niets mis mee om aan het verfijnen en verbeteren van de body-mind te werken. Tantra kan je door meer bewust te zijn een beetje helpen om wat te verbeteren. Maar met de bovengenoemde motivaties blijft de uiteindelijke richting naar een heldere geest en spirituele vrijheid uit. Het kan zijn dat je je met deze onzuivere motieven beter voelt. Maar in een zoektocht naar waarheid van wezenlijk Zijn, gaan deze motivaties niet echt werken.

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

Profijtelijke redenen of motivaties
Nadat je een tijd met je spirituele pad bezig bent, ga je stap voor stap inzien dat de oorspronkelijke motivatie niet echt de juiste richting was. Het bracht namelijk niet de beoogde transformatie. Het Boeddhisme is daar wat duidelijker in, door te spreken over bijvoorbeeld Juist Zien, Juist Denken, Juist Spreken en Juist Handelen. Na heel bewust met je spirituele pad bezig geweest te zijn, kan een shift ontstaan, een transformatie, waarbij je de pure, juiste gronden gaat inzien. Deze inzichten helpen je de echte vruchten te laten dragen waarvoor je bezig bent.

Je bent met spiritueel werk, zoals Tantra, bezig omdat je:
- bewust wil worden van je pure, liefdevolle, goddelijke natuur;
- bewust wil worden van de ware aard van wat je bent;
- dit als een uiting ervaart van je ware natuur;
- in dienst wil staan voor het welzijn van alle wezens;
- anderen wil helpen (meer) bewust te worden;
- bewust de naakte Waarheid wil ervaren.

Met deze instelling of profijtelijke motivatie,  heb je de grootste kans om spiritueel vrij te worden en meer bewust te worden. Uiteindelijk gaat het erom het (Tantra)pad te volgen om van je reeds bestaande aangeboren goddelijkheid bewust te worden. Impliciet is dat het, vaak onbewuste, verlangen van je natuurlijke hart waaruit volgt dat dit je pure motief is om het resultaat van dit bewustzijn in het belang van anderen te delen. Om zover te komen is het goed om in meditatie het goddelijke of het Bestaan steeds nederig te vragen of je de zuivere motivatie mag ontvangen. Je gaat zeker heel verbaasd over het resultaat zijn. Laat je verrassen door het schitterende meditatieve pad van Tantra transformatie . . .   

Klik hier voor vorige Artikelen  

Tantra meditatie naar transformatie verlichting


Tantra is het meditatieve pad van transformatie,
daar hoef je echt niets voor te doen,
alleen maar bewust te Zijn.

(c) 2017 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 


TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2017 swami Nirav Beej 

Namaste Asana - Lotus-Padmasana

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Evenementen  
Middels Tantra retreats, trainingen en workshops zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, jezelf, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier jezelf beter te leren kennen en meer tot je wezenlijke essentie, je werkelijke kern, te komen.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar audio luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te Zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!