It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra kent twee richtingen - van naar Buiten en naar Binnen

Klik hier voor vorige Artikelen  


Even een reminder: Tantra is pure Liefde. Het is een manier om liefde van zijn onvolkomenheden te bevrijden. Als je tantrisch liefhebt, kan dat de ander helpen om meer tot elkaar te komen, verder te groeien en er kan meer vrijheid ontstaan. Daarbij gaat Tantra veel verder dan het fysieke, het gaat meer om de energie, de levensenergie. Het beoogt dat jij je meer bewust bent van het innerlijk functioneren van je wezen.

Spirituele seksenergie
Seksuele energie speelt bij Tantra een grote rol. Daar wordt niet mee bedoeld: het denken over seks. Tantra stelt voor om seksuele energie totaal te beleven, totaal te ervaren als spirituele energie.  Dat is niet met seksualiteit bezig zijn vanuit het hoofd. Als je het zonder er over te denken kunt beleven, kun je er op een gegeven moment ook aan voorbij komen. Dan heeft seks geen focus meer, dan mag het zich aandienen als de tijd rijp is en als de energie ertoe wordt uitgenodigd. Zonder enige bemoeienis van het denken.
Hierbij kent het tantrapad in principe twee richtingen die elkaar kunnen opvolgen, de weg naar buiten en de weg naar binnen. In eerste instantie zoek je het buiten jezelf omdat dat de wereld is die je kent. Als je dieper in meditatie komt, je meer meditatief wordt, volg je vanzelf stap voor stap de weg naar je innerlijk.

De weg naar buiten
Het tantrapad start meestal met het naar buiten gericht zijn. Je hebt niet anders om je heen gezien. Je ouders, leraren, kerkelijke leiders en politici hebben alleen maar interesse gehad in meer geld, groter huis, dikkere auto, fysiek mooie partner en meer macht. De drijfveren zijn vaak ambitie, bezitsdrang, meer externe bevrediging, meer aanzien en beroemd zijn. Dat waren je voorbeelden. Over het algemeen is men daar goed in geslaagd. De tantraweg naar buiten is dat je je van deze externe gerichtheid steeds meer bewust wordt. Vanuit deze bewustwording komt er vanzelf ruimte voor een andere richting. Dat is de richting van spiritualiteit, van zelfkennis, van meer bij jezelf naar binnen gaan, jezelf beter leren kennen en van innerlijke ontdekking.

Tantra kent twee richtingen - naar buiten - Naar binnen


De weg naar binnen
Tantra leert je dat het enige wat je hoeft te ervaren, is je bewust te worden van je ware innerlijke wezen, van je ware Zelf. Tantra laat je ervaren wie je werkelijk bent, dat is eigenlijk het enige doel bij Tantra. Het laat je o.a. bewust worden van je denken, de mind, je energiestromen en je innerlijke psychologie. Je wordt heel bewust wat er van binnen gebeurt, volledig alert, met vol bewustzijn. Anders gezegd: Tantra gaat over meditatie, over bewust zijn, over meditatief zijn, wat er ook gebeurt.

Hoe te bereiken?
Om dit te bereiken is het goed om alle vastgeroeste ideeën van vaak al duizenden jaren oud, achter je te laten, helemaal los te laten, het hoofd leeg te maken. Vanuit die leegte kunnen er nieuwe inzichten en ervaringen ontstaan. Begin met stap voor stap onder het juk van het maatschappelijk systeem van slavernij vandaan te komen en te leren vanuit je hart je eigen leven te leven. Authentiek zijn, individualistisch zijn, niet anderen proberen na te apen, met andere woorden, proberen echt jezelf te zijn, vanuit je hart je ware innerlijke kern te leven. Wees er ook bewust van dat heel vaak het ego in de weg zit. Je hoeft daar alleen maar bewust van te zijn, transformatie vindt daarna vanzelf plaats.

Kijk bij jezelf naar binnen en ontdek de geheimen van je levend lichaam. Daar ga je een totaal andere wereld ontdekken, met heel veel onverwachte inzichtelijke verrassingen.

Tantra is het meditatieve pad van transformatie,
daar hoef je echt niets voor te doen,
alleen maar bewust te zijn.

(c) 2016 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 


TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2015 swami Nirav Beej 

Namaste Tantra kent twee richtingen - Essentie Tantra

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!