It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra: Ken Jezelf - Kom in contact met je diepste Kern - Wezen

Klik hier voor vorige Artikelen  


Soms wordt bij een workshop of training gevraagd 
“Wat bedoel je toch met ‘bij jezelf naar binnen gaan’? “
Meestal zijn we alleen maar gefocust op de buitenwereld. We weten heel veel over hoe dingen werken. We kunnen prachtige apparaten bouwen. Er zijn machines die van alles kunnen, computerchips maken, door het heelal vliegen en ga zo maar door. Maar wat weten we over onszelf, over wat er binnen ons gebeurt? 
We weten een beetje hoe het lichaam werkt, over de fysiologie van het lichaam. Maar we hebben geen flauw benul over de energie die dit alles tot leven brengt en wat er zich binnen ons afspeelt. We zijn steeds bezig met allerlei zaken buiten onszelf. We zijn bijvoorbeeld heel erg bezig met anderen, God, materiële dingen, hel, politiek, enz. Ergens is er binnen ons een diepe angst en lijkt het heel gevaarlijk om zelfonderzoek te doen, om jezelf tegen te komen, om jezelf te leren kennen.
  
Zelfbeeld 
Meestal creëer je een zelfbeeld van wat anderen over je zeggen of wat je denkt dat ze over je zeggen. Het is een mind-constructie, een idee, een concept. Besef dat dat een heel verwrongen, verdraaid beeld kan zijn. Niemand kan zien wie of wat je werkelijk bent. De enige die daar echt bewust van kan worden, ben je zelf. Bewust zijn van je innerlijke Zelf is de enige weg. Je bent zo dichtbij, je hoeft niet ver te reizen, niet ver uit te reiken, alleen maar je aandacht om te keren en naar binnen te brengen, in plaats van naar buiten. Meditatie, bewust bij jezelf naar binnen gaan is de sleutel.
  
Tantrisch ademen 
Om Tantrisch bezig te zijn start je met enkele basisoefeningen. Een heel belangrijke daarvan is bewust ademen. Heel bewust observeren hoe de adem, prana (levensenergie), in je lichaam stroomt en er weer uit. Door er een meditatie van te maken begin je steeds meer het mysterieuze ervan in te zien. Daardoor ga je meer contact met jezelf ervaren. Je gaat onder andere ontdekken dat de afmetingen van het lichaam niet je grenzen zijn, maar dat je een enorm veel groter (energie)wezen bent. Om te denken dat je alleen maar je lichaam bent en dat dat alles is, is wel heel erg simpel en naïef gedacht.
  
Tantrische meditatie 
Tantra wijst een weg naar binnen. Een mooie basisoefening is bijvoorbeeld om je op één enkel object te focussen en daar absoluut niet van af te wijken. Dan kan er een situatie ontstaan dat je stapje voor stapje steeds meer bewust wordt van jezelf. Er kan voor het bewustzijn een richting ontstaan die omhoog en naar binnen gekeerd is. Transformatie volgt als vanzelf, je hoeft daar niets voor te doen, alleen maar bewust te zijn, meditatief te zijn.
  

Tantra: Kijk naar binnen wat daar zich afspeelt Tantra wijst de weg naar binnen 
Tantra is een prachtige levensleer, een schitterende levenshouding. Tantra leert je dat het enige wat je hoeft te ervaren, is je bewust te worden van je ware wezen, van je ware Zelf. Tantra laat je ervaren wie je werkelijk bent, dat is het enige doel bij Tantra. Het laat je vooral bewust worden van je denken, de mind. Handel je bijvoorbeeld als een robot, onbewust, slaapwandelend of in een vorm van hypnose? Of handel je heel bewust, volledig alert, vol bewustzijn? Wees bewust wie of wat je bent! Als je alleen de buitenwereld kent, ben je heel ver van jezelf verwijderd. Dan ga je jezelf niet ontdekken.

  
Hou jezelf niet langer voor de gek. Je doet bijvoorbeeld net alsof je van iemand houdt, alsof je verdrietig bent of heel boos. Je hebt verleerd om bewust te zijn van wat er zich werkelijk binnen je afspeelt. Tantra wijst je een weg . . .
  
Uiteindelijk gaat Tantra over meditatie, bewust zijn, wat er ook gebeurt. Je bent heel bewust van lopen, boodschappen doen, mind-constructies, werken, ideeën, eten, vrijen, sporten, concepten, enz. Transformatie ontstaat dan vanzelf, daar hoef je helemaal niets voor te doen . . . 

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2015 swami Nirav Beej 

Namaste innerlijke, diepste kern, bij jezelf naar binnen gaan, jezelf leren kennen bij Tantra

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.


Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!