It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantrische Transformatie van Seksuele Energie

van Seks naar allesoverstijgend Bewustzijn

Klik hier voor vorige Artikelen  


Hoe krijgen we het voor elkaar om seksuele levensenergie te laten transformeren? Dit is één van de belangrijkste bijdragen van Tantra om volledige eenwording in jezelf te ervaren. Tantra maakt op een prachtige manier gebruik van seksuele energie (prana). Daarbij wordt niet de energie bedoeld bij de gewone manier van seks bedrijven. Het gaat daarbij om de pure levensenergie zelf. Dat is wat Tantra met seksuele energie bedoelt. Verder gaat het niet om de fysieke man of vrouw maar om de energie. Ieder mens draagt zowel mannelijke als vrouwelijke energieën in zich. De verhouding is per persoon verschillend en kan in de loop der tijd veranderen, soms zelfs per moment. Een man kan een sterke vrouwelijke energie hebben en een vrouw overwegend mannelijke energie. Als Tantra het over een man of een vrouw heeft, gaat het om de op het moment manifesterende energieën. Uiteindelijk hebben we deze tegengestelde polen, deze tegengestelde energieën, nodig om leven te laten ontstaan. 
  
De voorbereiding (meditatie) 
Om een voorzichtige start te maken, kun je de liefde bedrijven met een externe, fysieke partner. Dat is een begin, maar daar blijft het niet bij. Wanneer je heel bewust bent, kun je bij een orgasme misschien voor een fractie van een seconde ervaren dat jij, je ego, totaal verdwijnt. Dat je je helemaal één met elkaar voelt, soms zelfs helemaal één met de hele omgeving of zelfs met het hele universum. Dat is een begin, een voorbereiding tot Tantra. Als allereerste begin is het van wezenlijk belang dat je met het doen van meditaties begint, welke op den duur kunnen overgaan naar een staat van overwegend meditatief zijn. 
  
Hoe dan verder? 
Tijdens het vrijen, het bedrijven van de liefde, is het belangrijk je innerlijke tegenpool te herinneren. De man komt in contact met de innerlijke vrouwelijke energie en de vrouw met de innerlijke mannelijke energie. Tijdens een orgasme vergeet je volledig de uiterlijke partner. Je vergeet zelfs wie of wat je bent of wie je denkt te zijn. Dat is je meditatie, vooral op het moment van orgasme, totaal bewust zijn van je innerlijke tegenpool. Daarbij kan de volledige samensmelting van de innerlijke man en de innerlijke vrouw plaats vinden. Je wordt als het ware heel in jezelf . . . 

Totale vereniging innerlijke mannelijke en vrouwelijke energie   De cirkel van licht 
De richting bij Tantra is een glijdende overgang van de samensmelting met de uiterlijke partner naar de eenwording met de innerlijke partner of tegenpool. In het begin van het samenzijn kan daarbij een moment ontstaan dat de sekscenters elkaar ontmoeten en zich volledig met elkaar vermengen. Wat dan kan gebeuren, is dat je de versmolten sekscenters als een puur stralende cirkel van licht ervaart. Daarbij kan er iets bijzonders gebeuren, de energieën van de partners kunnen zich wisselend omkeren, de man wordt meer passief, vrouwelijk en de vrouw wordt meer actief, mannelijk en weer terug.


Op den duur, en dat kan na vele jaren zijn, laat je daarbij stap voor stap de polariteit los en ervaar je geen man en geen vrouw meer in jezelf, je wordt als het ware onzijdig, neutraal. Bij een ervaring als deze is het mogelijk om in directe verbinding met het goddelijke, met de bron of het bestaan, te komen . . .
  
Tantra gemist 
Deze momenten kunnen alleen ontstaan als je elkaars lichaam niet uitbuit, niet misbruikt voor één of ander doel. Veel mensen bedrijven de liefde om iets te bewijzen of om iets te bereiken, opgewonden raken, een orgasme krijgen, speciale sensaties ervaren, een fantastische lover te zijn, enz, enz. Ben je zo bezig, ga je nooit de kern, de essentie van Tantra ervaren. Dan blijft vrijen een verspilling van energie. Het kan wel een verlichting geven maar verder komt er niets bijzonders tot stand, in ieder geval geen transformatie. 
  
Aanbidding van elkaars energielichaam 
Tantrisch bezig zijn houdt in: geen doel, geen richting, niets willen bereiken, alleen bewust zijn van wat er nu in dit moment is, meer niet. Je hoeft helemaal niets te doen, alleen maar de dingen bewust te laten ontstaan en slechts te zijn . . . zo eenvoudig is het. Bij tantrisch vrijen aanbid je elkaars energielichaam, je laat het een ware meditatie zijn. Je hebt diep respect en eerbied voor elkaar. Daarom is, voordat je gaat vrijen, de hartengroet een onmisbaar tantrisch ritueel. Tantrisch ademen is heel essentieel, bijvoorbeeld: in tune met elkaar ademen of tegengesteld ademen. Een heel intense manier is bijvoorbeeld dat de man door het rechter (vrouwelijk) neusgat ademt en de vrouw door de linker (mannelijk). Dan kan er een moment ontstaan waarbij je jezelf helemaal verliest, volledig uit het ego, transformatie van seksuele energie naar spirituele energie plaats vindt, gevolgd door een heel diep kosmisch orgasme . . .

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2015 swami Nirav Beej 

Namaste transformatie van seksuele energie

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.


Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!