It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantrische Schenen - Bezig zijn met voorbereidingen naar Tantra

Klik hier voor vorige Artikelen  


Ik maak mij toch wel een beetje ongerust over de zogenaamde Tantra-richtingen die in het Westen plaats vinden. Er zijn veel aanbieders die sessies en groepen geven onder de noemer van Tantra. Maar in feite worden groepen gegeven als voorwerk tot Tantra. Deze sessies en groepen zijn voor de meesten absoluut noodzakelijk en moeten we niet onderschatten. Maar mijn inzicht is dat dat geen Tantra is. De essentie, de kern van Tantra wordt niet geraakt. Meditatie, bewust zijn, als absoluut noodzakelijk element bij Tantra, wordt amper genoemd en komt nauwelijks aan de orde.
  

Deepam Lakshmi bij tuin TantraTempel aan het zwembad met Nataraj op de achtergrond Tantra gaat over bewust Zijn 
Tantra is een levende levenshouding. Dat houdt in dat de methoden mee veranderen met de tijd, omstandigheden en situaties. Maar er is één element dat nooit verandert, en dat is bewust zijn. Als je kennis neemt van de inzichten van Tantra, die uiteindelijk ontstaan is in India, kom je al snel tot de conclusie dat meditatie de kern is. De meditaties die bij Tantra gebruikt worden, hebben alleen maar tot doel je meer bewust te maken. Vanuit bewust zijn ontstaat transformatie vanzelf, zonder iets hoeven te doen.

  

Meditatie wordt vaak niet goed begrepen 

Zoals gezegd is meditatie bij deze groepen een onderbelicht gebeuren. Vaak wordt meditatie niet goed begrepen. Het gaat om bewust zijn. Dat je bewust bent van wat er in en om je heen gebeurt. Bewust bent van je denken, energie, emoties, enz. Het betekent niet urenlang stil op een kussentje zitten. Het betekent bewust zijn van wat er in je omgaat als je aan het lopen of wandelen bent, boodschappen doet, aan het vrijen bent, auto rijdt, aan het werken bent, enz.
  
Meditatie doen 
Om een glimp meditatief zijn te kunnen ervaren is het meestal noodzakelijk om een bepaalde meditatie te doen. We beginnen bijvoorbeeld met Dynamische Meditatie of Kundalini of Nadabrahma. Maar eigenlijk zijn dat geen meditaties. Het zijn slechts voorbereidingen. Je kunt erdoor in een bepaalde staat komen. Na verloop van tijd wordt die fractie van een seconde meditatief zijn steeds langer. Op den duur ben je gewoon meditatief. Het leven met al zijn dagelijkse bezigheden en beslommeringen gaat gewoon door, maar dan met bewust zijn. Dat is het enige verschil. Dan ben je volkomen alert, wakker en aanwezig, met de voeten op de grond, goed geaard. Meditatief zijn kun je niet forceren, het overkomt je zonder het te willen. Het mooie is dat vanuit meditatief zijn automatisch transformatie volgt.
  
Tantrische schenen 
Ik besef dat ik de laatste jaren tegen veel ‘tantrische schenen’ aan het schoppen ben. Maar ik voel in mijn hele wezen dat het een must is om de Tantra-beoefenaren en vooral de Tantra-gevers wakker te schudden. Helaas worden de Tantra-beoefenaren in het huidige India vaak ook door het Westen beïnvloed. 
Laat de mijns inziens meest fantastische levenshouding Tantra op een voedende manier je weg worden . . . 

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2015 swami Nirav Beej 

Namaste Tantra aanbieders

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.


Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!