It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Enkele essentiële kenmerken van Tantra - Meditatief zijn

Klik hier voor vorige Artikelen  


Vaak wordt tijdens een workshop of training gevraagd ‘Wat maakt nu dat wat hier overgedragen wordt, tantrisch is?’. In dit artikel wordt daar wat dieper op ingegaan.

De kern van Tantra is dat je bent zoals je bent. Dat er geen verlangen noodzakelijk is naar verandering, naar verbetering. Er hoeft helemaal niets veranderd te worden, op geen enkel punt. Door heel bewust naar jezelf te kijken, door heel meditatief te zijn, ga je steeds meer dingen zien en ervaren. Je gaat stap voor stap het verschil ontdekken waar je in de stilte bent en waar je in de hectiek zit. Door dat bewustwordingsproces vindt vanzelf een transformatie plaats. Je hoeft helemaal niets te doen, behalve heel bewust en alert te zijn.
  
Seksueel proces 
Wanneer je heel diep in het proces van seksualiteit duikt, ga je heel veel prachtige inzichten ontdekken. Door middel van een tantrische houding en tantrische meditaties kom je steeds meer in contact met de essentie van de seksbeleving. Je gaat seks niet alleen meer zien als genot, als een uitlaatklep, maar als een discipline naar spirituele transformatie. De energie krijgt steeds meer de neiging om omhoog te stromen in plaats van naar beneden en naar buiten.
  
Gelukkig zijn 
Tantra laat je ook inzien dat je gelukkig voelen niet van buiten komt. Een tantrische ervaring laat je in contact komen met je innerlijk gelukkig zijn. Dat prachtige gevoel komt niet door het contact met een prachtige vrouw of man buiten je, maar komt door het contact van binnenuit, met je diepste stralende innerlijke kern. Door diepe meditatie laat Tantra je daar bewust van worden. Er komt een beweging richting (universele) liefde in plaats van het houden van enkel een persoon.
  

essentieele transformerende kenmerken van Tantra Veranderingsproces 
Waar Tantra je ook op wijst, is het taalgebruik. Onze taal zit heel vreemd in elkaar. Door onze taal worden we van jongs af aan op het verkeerde been gezet. Tantra laat je inzien dat we uit (veranderings)processen bestaan en niet uit vaste dingen. Dus als we 'liefde' zeggen, bedoelen we eigenlijk liefhebben. Een boom is een veranderingsproces, net zoals ons lichaam. Er vindt continu verandering plaats, dat geldt voor een huis, voor een auto, voor machines en zelfs voor het hele universum.

  

Acceptatie en overgave 

Meditatie draagt een liefde voor alles in zich mee. Er is een volledige aanvaarding van liefde. Tantra leert je te accepteren, zonder enige uitzondering. Tantra is totale overgave naar elk ding of situatie. Daar passen geen moeilijkheden bij. Er valt niets te willen, niets te bewijzen, niets te bereiken en je hoeft nergens naar toe. Het leven wordt daardoor heel comfortabel en de dingen gaan dan soepel en natuurlijk.
  
Tantra technisch bekeken 
Tantra betekent ook (wetenschappelijke) techniek. Tantra houdt zich bezig met HOE het Bestaan in elkaar steekt en niet zozeer met het waarom. Er wordt meer gekeken naar de methode en de techniek achter de dingen. De kern van tantrische inzichten gaat over de ervaring en niet over de theorie. Het is een mooie start om met de discipline, de techniek van Yoga te beginnen. Maar daarna is het goed om verder te groeien en je niet alleen aan Yoga vast te klampen. Op een bepaald moment laat je Yoga achter je en verschuift de beweging zich richting Tantra. Op die manier vullen Yoga en Tantra elkaar aan, ze hebben elkaar nodig. Een mooie volgorde is om eerst op een natuurlijke manier gecenterd te zijn, geaard en in balans. Dan volgt discipline, bijvoorbeeld Yoga en vervolgens kan het verder de natuurlijke weg naar Tantra gaan.

Uiteindelijk is Tantra een richting die je meer bewust kan maken. Dat is ook de betekenis van het woord Tantra, verruimen van bewustzijn . . . 

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het prachtige meditatieve pad van Tantra transformatie . . . 

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2015 swami Nirav Beej 

Namaste essentieele kenmerken Tantra

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.


Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!