It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra Waarheid - Waarnemen - Interpreteren - Labelen - Mind

Klik hier voor vorige Artikelen  


Tantra heeft heel mooie inzichten over de onderwerpen waarnemen en waarheid. Tantra laat je de dingen in de juiste verhoudingen ervaren, laat je de dingen waarnemen zoals ze werkelijk zijn. Het leert je waar te nemen vanuit het hart en niet vanuit het hoofd. Tantra is in principe voor intelligente mensen en niet zo geschikt voor intellectuelen. Tantra gaat niet óver het waarnemen van de waarheid maar houdt zich bezig met het wezen van de waarheid. Dringt daar diep in door opdat je dingen kunt waarnemen zonder omringd te zijn met allerlei mistige gedachten, ideeën en concepten. Dus niet wat waarheid is maar hoe de waarheid waargenomen kan worden. Anders gezegd: Waarheid ervaren zonder erover na te denken. 
  
Angst voor de Waarheid 
Vaak ben je bang om de echte waarheid onder ogen te zien, dat de verborgen waarheid geopenbaard wordt. Je leeft liever in een soort illusie, in een droomwereld. Angst speelt hierbij een grote rol. Tantra geeft aan om niet angstig te zijn voor het waarnemen van de waarheid. Als je angstig wil zijn, wees dan alleen bang voor de angst die van alles laat vertroebelen. 
  

Khajuraho liefdevolle devote gezichten Wat neem je waar als we dieper kijken 
Als je iets doet, doe het dan met volle aandacht, helemaal alert en met volle intensiteit. Dat geldt voor alles, voor zien, eten, drinken, lopen, boodschappen doen, vrijen, auto rijden, enz. Laat je door niets afleiden en wordt als het ware het zien, eten, drinken enz. Je krijgt daardoor stapje voor stapje steeds meer gevoel voor het waarnemen van de waarheid. Als je naar een rode roos kijkt, gaat de mind direct aan het interpreteren.


De bloem is rood, is van de soort roos, is mooi of lelijk, enz. Door al de interpretaties ervaar je eigenlijk niet meer het werkelijke object. Er is een sluier van aannames en concepten omheen gedrapeerd. Een interessante techniek is om niet-gefocust naar een object te kijken, zonder enige gedachten erbij te betrekken. 
  
Meditatie en Transformatie 
Tantra leert je dat het mogelijk is dat je, nadat je een aantal jaren gemediteerd hebt, stapje voor stapje een meditatieve staat bereikt. Dan dóe je geen meditatie meer, maar ben je overwegend meditatief, soms zelfs vierentwintig uur per dag. Meditatief zijn is dan een levenshouding geworden. Daarna kan transformatie ontstaan. Je gaat voorbij het denken, voorbij het lichaam en voorbij de seks bewust worden. Er komt een gevoel van verruimende vrijheid over je en je komt in contact met de waarheid achter de situaties. Het ervaren van de waarheid werkt bevrijdend en geeft je steeds meer gevoel voor het geheel en de samenhang daarvan. Wil je echt het domein van Tantra betreden, zet dan meditatie op de eerste plaats, waarna transformatie automatisch volgt. Daarna word je steeds meer gewaar van de waarheid achter de dingen. 
  
Waarnemen van Waarheid 
Tantra geeft je één van de mooiste inzichten als je op zoek bent naar de waarheid. Het maakt je bewust van de meest eenvoudige en natuurlijke ervaringen. Je wordt gewaar van dingen en gebeurtenissen zonder tussenkomst van de mind, van het denken, zonder projecties en labeling. Je gaat de dingen zien zoals ze echt zijn, in al hun schoonheid en waarheid. Hoe meer je bezig bent met interpreteren en labelen, hoe moeilijker je de waarheid achter de dingen kunt waarnemen. Waarheid is het zien van alleen de spiegel zonder enige reflectie. 

Een intellectuele uitleg over angst door Bob Proctor: https://www.youtube.com/watch?v=IovpBgq5BsA

Klik hier voor vorige Artikelen  

Heel veel succes op het meditatieve pad van Tantra . . . 

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2015 swami Nirav Beej 

Namaste tantrische Waarheid

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.


Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!