It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra en Kundalini - Chakra's

Seks-center - Hara - Solar Plexus - Hart - Keel - Derde Oog - Kruin

Klik hier voor vorige Artikelen  

Tantra 
Tantra is de samensmelting van een bepaalde levensstijl, diverse oefeningen en meditatie. Door deze manier van in het leven staan krijg je steeds meer contact met jezelf. Je wordt meer bewust van wat er in je omgaat. Je krijgt meer contact met je energie, energiestromen, gedachtenstromen en gevoelens. Tantra kan voor een ieder, van welke geloofsovertuiging dan ook, heel veel inzicht geven en voedend zijn. Tantra laat je altijd de positieve aspecten van iedere, soms vervelende, gebeurtenissen inzien. Tantra en alle andere spirituele richtingen proberen je op hun manier meer bewust te maken. Meditatie maakt je meer alert, geeft inzicht en bevrijding.

Seks Hara Solar-Plexus Hart Keel Derde-Oog Kruin Chakra - Ida Pingala Sushumna  

Kruin

Derde oog

Keel

Hart

Solar Plexus

Hara

Seks 

 

 

 

 

 


Chakra’s 
De Chakra’s bevinden zich op een aantal plaatsen langs de ruggengraat. Zij zijn een soort trechtervormige roterende energiestromen die de verbinding van je energie met de universele kosmische energie verzorgen. De chakra's nemen energie op en geven energie af via energiebanen, ook aan die langs de ruggengraat lopen. Er zijn vele tientallen chakra's en sub-chakra's. Wij gaan meestal uit van het meer hanteerbare zevenchakrasysteem. Deze zijn de Seks-chakra, Hara, Solar Plexus, Hart, Keel, Derde Oog en de Kruin. Voor een afbeelding, zie Chakra overzicht 
Door meditatie- en transformatietechnieken kunnen de chakra’s zich meer openen en actief worden.
  
Kundalini 
Er zijn vele energiebanen in het lichaam te ontdekken. Deze zijn vele duizenden jaren geleden middels heel diepe meditatie door monniken waargenomen. Een aantal van die energiebanen loopt langs de ruggengraat, de Ida, Pingala en Sushumna. Wanneer door meditatieoefeningen de energie omhoog gaat stromen, loopt ze van het sekscenter omhoog naar de kruinchakra. Dit omhoog stromen wordt de stijgende Kundalini  genoemd. Deze wordt vaak voorgesteld als een cobra die langzaam omhoog beweegt.
  
Seksuele energie 
Door met Tantra bezig te zijn wordt je meer bewust van de levensenergie en de kwaliteit daarvan. De levensenergie die zich bij het sekscenter bevindt heeft de kwaliteit van seksuele energie. Als je opgewonden bent en gaat vrijen, ben je meestal gewend dat die energie een neerwaartse beweging krijgt. De energie gaat dan via een orgasme het lichaam uit. Als je heel bewust bent, kun je de opbouw en stroom van deze energie herkennen en volgen.
  
Transformatie 
Als we door meditatie meer bewust worden van de energiestromen en het denken, gaan we op den duur iets heel bijzonders ervaren. Je gaat merken dat er meer energie ontstaat. De (seksuele) energie heeft in eerste instantie de neiging naar beneden te stromen. Daar is helemaal niets mis mee, wees er alleen maar bewust van zonder er iets mee te moeten. Na verloop van tijd ontstaat bij het sekscenter een soort slot (Bandha). Meditatietechnieken als de taoïstische ‘Kleine Hemelse Kringloop’ of de ‘Hong Sau’ kunnen helpen bij het ontstaan van z’n energieslot. Door daar heel bewust van te zijn en niets te bewerkstelligen, gaat op een bepaald moment vanzelf de steeds sterker wordende energie stukje voor stukje omhoog stromen. Daardoor worden ook de chakra’s stuk voor stuk meer geactiveerd.
  
Brahmacharya 
Bij Tantra kan na vele jaren meditatie een staat ontstaan van bewust noch onbewust zijn, dan is er een staat ontstaan van gewoon: Zijn! Je bent boven de dualiteit uitgestegen. Je voelt bijvoorbeeld heel veel liefde voor iemand. Als je voldoende bewust bent, kun je merken dat na verloop van tijd de liefde zich verdiept. Het gevoel van twee individuen verdwijnt langzaam en gaat over in een eenheidsgevoel. De twee innerlijke energieën versmelten tot een prachtige eenheid. De vorm, het lichaam, is niet meer belangrijk. Er wordt het diepste innerlijke wezen ervaren. Dat kan voor veel mensen een beangstigend gevoel zijn. Het voelt alsof je er niet meer bent, je helemaal verdwijnt, je bent als het ware helemaal opgelost. Daar ontmoeten we ook het Goddelijke, helemaal één zijn met elkaar en met het universum. Er is dan volwassenheid en alleen nog maar liefde . . .
  
Effecten 
Door het beoefenen van Tantra gaan de opwaartse energieën stromen en kan een eenheidsgevoel ontstaan. Je wordt energieker, gaat steeds meer stralen en wordt aantrekkelijker voor andere mensen. Je gaat je steeds meer op een prettige manier opgeladen voelen. De energie gaat niet meer zoals vanouds via een kortstondige ontlading het lichaam uit, wat meer een ontlading dan een oplading is. Je blijft dan achteraf altijd een naar, onbevredigend en leeg gevoel houden. Als na vele maanden, soms jaren, van meditatie de energie vanzelf omhoog gaat stromen, houd je de hele dag een energetisch opgeladen en meer gelukkig gevoel. Je kostbare energie wordt dan niet meer verspild. Dat is pas rijkdom! Heel veel succes . . . 

Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2013 swami Nirav Beej 

Namaste Kundalini en Chakra's

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.

Klik hier voor vorige Artikelen  

Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.

 

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!