It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra en Energie - Levensenergie - Prana

van Seksuele energie naar Hart energie naar Spirituele energie

Klik hier voor vorige Artikelen  

Tantra Visie 
Steeds meer mensen beginnen te begrijpen wat Tantra inhoudt. Er komen meer en meer artikelen in diverse bladen waarin beschreven staat dat Tantra heel veel meer inhoud heeft dan spannende seks, erotiek, sensuele massage, partnerwerk of genot. De insteek van Tantra is je meer bewust te laten worden, op een hoger plan. Het woord Tantra betekent dan ook: het verruimen van bewustzijn, bewustwording. Tantra helpt je meer wakker te worden, meer in- en overzicht te krijgen in het grote geheel, inclusief jezelf. 

TantraTempel foto collage centrum, groepsruimte en landgoed KristalBoom   Levensenergie - Prana  
Wij allen kennen seksuele energie die zich hoofdzakelijk laat voelen bij het seks chakra. In de basis is deze energie Levensenergie. Deze levensenergie is de bron waardoor we zijn onstaan, waardoor we levend zijn. Als pasgeborene stroomt deze levensenergie volop, zonder enige beperkingen en remmingen. Door allerlei normen, waardeoordelen en geloofsovertuigingen is deze levensenergie bij velen sterk in kracht afgenomen. Eigenlijk leven we daardoor nog maar half. Het is goed om van deze onderdrukkende en beperkende krachten bewust te zijn.

 

Levensenergie anders richten 
Vaak wordt deze levensenergie in de vorm van seksuele energie gebruikt om te vrijen en zo snel mogelijk naar een hoogtepunt toe te werken. De onderste drie chakra's: sekscenter, hara en solar plexus worden hierbij aangesproken. Het is prima om deze seksuele energie op deze manier te gebruiken. 

Maar . . . er is veel meer te beleven, zeker als je spiritueel wilt gaan groeien. Tantra kent prachtige oefeningen om deze levenenergie te transformeren, naar bijvoorbeeld de kwaliteit van hart-energie. Daardoor krijgt men al een heel ander gevoel bij deze energie. 
  
Hart Energie 
Het is veel mooier om de seks vanuit het hart te beleven. Voorwaarde is dat men zichzelf helemaal ok vindt en dat je van jezelf houdt. Dan kan er echte verbinding, intimiteit, met een partner ontstaan. Het is dan wel nodig dat beide partners vanuit het hart leven. Als de een vanuit het sekscenter en de ander vanuit het hart leeft kan dat negatieve gevolgen hebben voor de relatie. Men kan dan niet echt in contact met elkaar zijn. Intimiteit is dan ver te zoeken. 
  
Energie laten stromen 
Als alles goed functioneert stroomt de energie vrijelijk door het lichaam. Maar vaak laten we ons beïnvloeden door angsten, afwijzingen, negatieve ervaringen en teleurstellingen. Deze invloeden hebben dan een negatief effect op het doorstromen van de levensenergie. Mogelijke oplossingen kunnen zijn om deze negatieve invloeden stap voor stap los laten. Dit kun je doen door er diepgaand op te mediteren. 
  
Vrij zijn in het hier en nu 
Door op een tantrische manier door het leven te gaan kun je een gevoel van grote vrijheid gaan ervaren. Uiteindelijk gaat het erom om los te komen van allerlei ideeën, concepten en dogma's die remmend werken op de doorstroming van je energie. 
Wees vrij en durf dit leven te leven . . . 
  
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 

Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2013 swami Nirav Beej 

Namaste naar authentieke Tantra

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.

Klik hier voor vorige Artikelen  

Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.

 

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!