It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra en Seks - Erotiek - Kama Sutra - Techniek - Transformatie

Klik hier voor vorige Artikelen  

Tantrische levensvisie 
Over Tantra zijn al heel veel boeken geschreven. De meeste auteurs, vooral uit de westerse hoek, zijn toch nog erg gefocussed op het seksuele en erotische aspect. Maar is dit nu typisch Tantra? Natuurlijk, er is niets mis met seksualiteit, het is uiteindelijk een onlosmakelijk deel van het leven, van het bestaan. We komen allen voort middels seksualiteit. Maar om Tantra nu gelijk te stellen met seks en erotiek gaat wel een behoorlijke brug te ver! 
Nog even een reminder over de insteek van Tantra in het kort: Tantra gaat uitsluitend over bewust zijn. Daarbij kent Tantra vele honderden technieken om te proberen je meer bewust te laten zijn. Dat is alles, meer niet . . . 
  
Tantra en boeken 
Er zijn mensen die menen dat het welbekende boek de Kama Sutra bij Tantra hoort. Dat is een absolute misvatting! De Kama Sutra heeft niets met spiritualiteit van doen. Het behandelt op geen enkele manier methodieken om je meer bewust te maken. Dit geldt tevens voor het merendeel van alle westerse schrijvers van boeken. Bewust zijn, meditatie, is bij hen een ver van hun bed show. Er worden vaak zaken behandeld over kosmische orgasmen, multi orgasmen, enz. In de oorspronkelijke geschriften over Tantra vind men bijzonder weinig teksten over seks en erotiek. Daarbij komt nog dat wat opgeschreven is hoogstwaarschijnlijk niet precies de Tantra is die men honderden of zelfs duizenden jaren geleden leefde. De vroegere, eerste vertalers van de Sanskrit, Tibetaanse en Chinese teksten hadden veel interesse in de meer spannende passages. Maar er zijn nog zo onnoemelijk veel oude teksten die niet vertaald zijn omdat men ze niet interessant genoeg vindt! Ze zijn niet spannend genoeg. 
  
Tantra gaat voorbij de seks 
Bij Tantra is het van belang om heel meditatief met seks om te gaan. Tantra kent technieken (rituelen) waarbij de partners eerst zolang op elkaars naakte lichaam mediteren totdat er geen focus meer is op bepaalde lichaamsdelen. Heel bewust elkaar observeren zodat alle gedachten, emoties en sensaties doorgrond zijn. Dan kun je ze achter je laten. Dat kan een proces van vele maanden zijn. Als je dan klaar bent met alle issues en hang-ups, dan is het moment gekomen om vanuit de energie met elkaar intiem te zijn. Dan is er geen verlangen meer naar seks vanuit het hoofd, dan pas kan er een bewuste, diepe vorm van intimiteit ontstaan vanuit het hart. Dan pas kun je de mooiste ervaringen met elkaar beleven, vanuit meditatie. 

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

Seks en Meditatie 
Bij tantrisch vrijen zijn meditatie, en diverse uitgebreide rituelen van groot belang. De meeste mensen hebben geen geduld om voor een intiem samenzijn eerst een aantal rituelen uit te voeren. Het moet allemaal snel, we hebben haast en moeten het doel bereiken. Bij samenzijn op een tantrische manier komt - voordat men geslachtsgemeenschap heeft - eerst een aantal rituelen te pas. Alvorens intiem samen te zijn mediteert men met elkaar, maakt men de ruimte mooi, doet een hartengroet naar elkaar, baadt of wast elkaar, voert elkaar enkele heerlijke hapjes en drankjes en doet eventueel een aantal energie oefeningen. 
  
Waar leidt dit nu allemaal toe? 
Als men de tantrische levensvisie op de juiste manier belijdt heeft dat vele voordelen. Je gaat je minder gespannen voelen. Er komt een zekere rust over je. Je gaat meer overzicht en inzicht in situaties krijgen. Je wordt meer alert. Je gaat meer de kracht in jezelf ervaren. Het leven gaat meer kleur krijgen. Ziekten krijgen minder kans zich te manifesteren. Je krijgt een gevoel van heel vrij worden. Uiteindelijk gaat het erom los te komen van allerlei ideeën, concepten en dogma's. Wees vrij en durf dit leven te leven . . . 
Namastee, ik groet het Goddelijke in je . . . 


Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2013 swami Nirav Beej 

Namaste naar het tantrisch Goddelijke

Tantra workshops, retreats en trainingen 

Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.

Klik hier voor vorige Artikelen  

Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.

 

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.


Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!