It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

TantraTempel - Het nieuwe ontluikt - Oud vergaat - Nieuw ontstaat

Klik hier voor vorige Artikelen  

Even een kort verslag over het afgelopen, enerverende jaar. Na een jaar van wederopbouw is de TantraTempel weer in zijn volle glorie hersteld. De groepsruimte, slaap accommodaties en tuinen zijn nog mooier dan ze al waren. 
  
Brand 
De meesten wisten het al, medio juli 2012 vloog het rieten dak van het centrum in brand. De gehele bovenverdieping weg en de begane grond had te lijden van heel veel waterschade. 
  
Tijdelijke groepsruimte in grote yurt 
Om toch de activiteiten te kunnen voortzetten hadden we achter het zwembad op het grasveld een grote vlonder gebouwd. Daarop werd een ruime yurt geplaatst om als tijdelijke groepsruimte te gebruiken. We hebben daar fantastisch workshops en trainingen kunnen geven. 
  
Nataraja ten voeten uit 
Het jaar door waren er steeds mensen werkzaam aan en rondom het huis. Eerst het calamiteiten team, toen de verzekerings-inspecteurs, daarna de slopers en de schoonmakers. Maar al snel werd er begonnen aan de wederopbouw. De enthousiaste aannemers gingen het huis weer herstellen. Voor de winterkou was het dak al weer geplaatst. Vanuit de chaos werd er toch steeds weer iets nieuws gecreëerd. Gelukkig konden de meeste workshops, sessies en trainingen gecontinueerd worden. We hebben toch redelijk door kunnen draaien. Natuurlijk, als we terugkijken is het wel een jaar van afzien geweest. Ik heb altijd heel veel verbinding met Nataraja, de dansende Shiva, gehad. Nataraja staat voor het nieuwe laten ontstaan en weer laten afsterven, Leela, het Goddelijke spel. Ik heb dit nu weer aan den lijve mogen ondervinden, dingen worden gecreëerd, worden weer afgebroken en het nieuwe mag weer ontstaan. Prachtig om hier bewust van te zijn, ondanks dat het regelmatig even slikken was. 

Fotocollage TantraTempel huis in bos - Groepsruimte - Centrum voor Tantra meditatie   Het nieuwe ontluikt 
De laatste weken voor de oplevering leek het even een nog grotere chaos te zijn. Veel mensen waren op allerlei gebied bezig om de laatste hand te leggen. Afronden van de bouwwerkzaamheden, schilders die nog even de puntjes op de ´i´ moesten zetten, de CV monteurs, elektriciëns, hoveniers, om er maar een paar te noemen. 
En plotseling . . . alles klaar.
Alsof er een spontane transformatie heeft plaats gevonden. Het Tantra centrum met z'n unieke groepsruimte kon weer worden ingericht. Bankstellen rolden naar binnen, bedden werden geplaatst en gordijnen opgehangen. Alles tot in de kleinste details.


Het resultaat mag er wezen, alles nog veel strakker en mooier dan voorheen. Ook de tuin achter het huis is volledig gerenoveerd. Zelfs het afdak is vervangen door een weergaloze veranda met een geïntegreerde overkapping. We kunnen daar, weer of geen weer, nu nog meer genieten van de lunch, avondeten of gewoon chillen. 
  
Tantra Jaar Training 
De deelnemers van de Tantra jaartraining afgelopen weekend hadden de primeur. Eerst was het toch een beetje wennen om afscheid te nemen van die prachtige ronde yurt met zijn fijne energie. Dat veranderde al gauw nadat we in de nieuwe groepsruimte gemediteerd hadden en na het chanten van de mantra Ohm Mani Padme Hum. Ook dit is Tantra, in het moment zijn, acceptatie, los laten en overgave. We hebben met z'n allen alle ruimten ingewijd. Men voelde zich vooral in de groepsruimte al snel helemaal thuis nadat men eerst een half jaar in de yurt de training had gevolgd. De groep voelde al gauw dat het helemaal goed zat met de energie. 
  
Het oude vergaat en het nieuwe ontstaat 
Zo zien we maar weer, oude situaties vergaan en nieuwe kunnen ontstaan. Dit is Tantra ten voeten uit. Natuurlijk gaan we dit nieuwe ontstaan vieren. Dat gaat waarschijnlijk eind augustus worden, maar er komt nog een definitieve uitnodiging. Hou de e-mail of de agenda in de gaten . . . 


Ga in heel diepe meditatie . . .   met heel veel nederigheid . . .    Namasté . . .

TantraTempel - Copyright © 2013 swami Nirav Beej 

Namaste naar Tantra adept


Tantra workshops, retreats en trainingen 


Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven met meer kleur en
waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel.

Klik hier voor vorige Artikelen  

Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.

 

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!