It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra: Waar gaat het om - deel 1 - Bewustzijn - Super Medicijn

Klik hier voor vorige Artikelen  

Vragen 
Het overdragen wat Tantra inhoud is een hele klus. Elke keer weer worden vragen gesteld wat Tantra nu precies inhoud. Steevast wordt bij de wedervraag wat men zelf onder Tantra verstaat min of meer het volgende antwoord gegeven: Jaahh . . . ehh . . . Tantra heeft te maken met erothiek en seksualiteit. 

TantraTempel Ingredienten - noodzakelijk bij Tantra - Meditatie is de Essentie

Tsja . . . daar hebben de media het meestal over. Het moet spannend zijn, anders vindt het lezerspubliek het niet interessant genoeg. Als men gaat vertellen dat het een levensvisie is welke de diepste vorm van meditatie beoogd haakt men af. Tantra gaat er juist om voorbij de erothiek en seksualiteit te komen. Dat de focus op erothiek en seksualiteit helemaal niet aan de orde is. Meditatie is daarbij het super medicijn.   
  
Enkele Tantra statements 
 1. Wees natuurlijk, authentiek en totaal, dat is de eerste voorwaarde bij Tantra.
    
 2. De essentie van Tantra is je bewust te worden van het bestaan van een hogere natuur. 
  Maar als je echt hoog wilt vliegen wees dan heel aards, wees heel goed geaard.
    
 3. Liefde is energie; energie is beweging. Als ze beweegt merk je al spoedig dat ze geen liefde meer is: 
  ze is meditatie geworden, ze is gebed geworden. Zo ziet Tantra het: als liefde op de juiste wijze groeit, als liefde met zorg wordt behandeld, wordt ze gebed. Zij wordt, uiteindelijk, de ultieme Godservaring en Liefde is de tempel van het Goddelijke.
    
 4. Ga met je hele bewustzijn in het nieuwe inzicht dat in je groeit. In het begin zijn die momenten heel zeldzaam. Maar zelfs als je maar af en toe een moment hebt dat liefde niet langer liefde is maar meditatie is geworden, ben je in een Tantra-moment.
    
 5. Maak je geen zorgen over de donkere nachten, het is niet nodig je zorgen te maken. 
  Tantra beveelt dit aan: Leef van dag tot dag, van moment tot moment.
    
 6. Tantra zegt: Dit leven is het enige leven. Het andere leven ligt verborgen in dit leven. Het staat niet op gespannen voet met dit leven, het is niet elders. Het zit er in opgesloten. Ga er in!
    
 7. Het Goddelijke is verborgen in de wereld, dat is de boodschap van Tantra. Een geweldige boodschap, fantastisch, onvergelijkbaar. Het Goddelijke is in het 'hier en nu' verborgen. Als je liefhebt, kun je het voelen.
    
 8. Tantra wil het volgende duidelijk maken: Ontken het lagere niet, het lagere is prima, maar blijf niet in het lagere steken, laat het lagere getransformeerd worden tot het hogere. Er is niets verkeerds aan de laagste sport van de ladder maar blijf daar niet hangen, klim verder omhoog. Ga door!
    
 9. Seks is niet verkeerd, je bent verkeerd bezig als je erin blijft steken. Zoek het hogerop. Het hogere is niet tegen het lagere. Het lagere maakt het juist mogelijk dat het hogere kan bestaan en ontstaan.
    
 10. Laat seks niet lelijk zijn, verdring het niet. Wat je aan de oppervlakte verdringt, gaat diep naar binnen in je onderbewuste. Het is er dan nog steeds, seks is dan niet vernietigd. Hij kan niet vernietigd worden want het is levensenergie. Het hele proces van Tantra komt neer op een geweldig zuiveringsproces, het hogere komt voort uit het lagere, de lotus groeit uit de modder. Uit seks groeit samadhi, het langdurig in diepe meditatie zijn.
    
 11. Een geweldige zuivering is noodzakelijk. Tantra kan je seks-energie zuiveren. Luister naar de Tantra-boodschap, probeer die te begrijpen. Het is een geweldige revolutionaire boodschap. Tantra is een prachtig experiment in spiritualiteit, een geweldig experiment in het naar hogere niveaus transformeren van menselijke energie, levensenergie.
    
 12. Maar eerst moet de energie losgemaakt worden uit het lagere niveau. En er is maar een manier om dat te doen: door ze volledig bewust te maken, door zich van alle fantasieën van de onderbewuste geest bewust te worden. Als het onderbewuste helemaal van zijn last bevrijd is, ben je vrij. Dan verspert niets je meer de weg, dan kun je naar binnengaan. Dan kun je de tempel binnengaan. Dan kun je op het Goddelijke mediteren. 

Dit zijn enkele statements over Tantra. Als je echt in Tantra geïnteresseerd bent, geef jezelf dan voldoende tijd om je hier in te verdiepen en over te mediteren. Een volgende keer komt deel 2 aan de orde. 

(c) 2013 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  

Tantra workshops en training 
Als je geïnteresseerd bent in een vreugdevol leven waarbij je je meer vrij voelt dan kan Tantra een uitkomst zijn. 

Zie voor meer info de site TantraTempel.nl  
Wil je echt verder verdiepen dan is de Tantra Jaar Training  een aanrader.

Tantra is bewust vanuit je hart in liefdevolle verbinding zijn
waardoor alles samensmelt tot één geheel. 


Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.  

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!