It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Verslag van een Tantra Zweethut Training - Vuur en Water

Klik hier voor vorige Artikelen  

Een nieuwsbrief over een verslag van een Tantra Zweethut Training weekend. 

Tantra zweethut ritueel training

In de vorige nieuwsbrief zijn we ingegaan over de diverse onderdelen en effecten van een individuele Tantra sessie. Daarbij werd uitgelegd dat een Tantra massage een onderdeel kan zijn van een Tantra sessie en dat het niet in de oorspronkelijke Tantras voorkomt. 
In deze nieuwsbrief is een verslag van deelneemster Agni aan de Tantra Zweethut Training opgenomen. 

Tantra Zweethut Training 'Water en Vuur'

Het magische bos van de KristalBoom 
Op zaterdag 23 en zondag 24 juni werd er een inspirerende zweethuttraining door André Fritz in het bos van de Tantra Tempel gegeven. 
De zon kwam al  op en gaf een warme gloed op de stapel hout die we gingen zagen. Op de achtergrond een mooi zangkoor van vogelgeluiden. De hoge bomen maakten een ruisend geluid als golven van de oceaan. 
Wat een fijn gevoel om zo één met de natuur te zijn.

Vuurbak 
Na het zagen begonnen we met het maken van de vuurbak. De eerste laag werd gemaakt van vier dikke boomstammen. De eerste twee kwamen te liggen in de lengte van de hut. Daardoor ontstaat er een verbinding tussen het vuur en de hut. Daarna kwamen er nog twee grote boomstammen, die in de breedte werden gelegd. Zo ontstond er een mooie vierkante bak. Deze bak had vier lagen, voor elke windrichting een. 

Steen Ritueel 
Toen de bak klaar was deden we een steen ritueel. Tijdens het steenritueel werden de windrichtingen, de zon, de maan, het sterrenvolk, moeder aarde en het goddelijke uitgenodigd. Zij werden gevraagd om bij het ritueel aanwezig te zijn en daarbij te ondersteunen. Daarna mocht je eigen intenties uitspreken waarvoor je heling vraagt.

Vuur aansteken 
De stenen werden verder als een schoorsteen gestapeld, binnen in de schoorsteen werden kleine stukjes hout, zaagsel en hars gelegd. Daarna kon het vuur aangestoken worden. Het duurde even voordat het vuur goed brandde. Maar toen het vuur één keer brandde . . . , heerlijk de hitte van die kleurrijke vlammen en mooie energie. Dit ritueel bracht me in contact met het goddelijke, het ontroerde mij diep in m’n hart . . . 

Gloeiend hete stenen 
Na een tweetal uren waren de stenen door het vuur gloeiend heet opgewarmd. Een paar stenen waren door de hitte geknapt. Deze worden later weer gebruikt voor een speciaal doel waarbij de stukken weer aan elkaar gelijmd worden. 

Met bonzend hart de zweethut binnen 
Het was tijd om de zweethut in te gaan. Met een bonzend hart en wat gezonde spanning in mijn lijf ging ik op mijn knieën voor de zweethut zitten. Ik maakte een buiging naar de grond en groette al mijn verwanten. Al gauw had ik mijn plek in de hut gevonden. André was watergieter en daardoor ook zweethutleider tijdens de eerste ronde. Er werden vijf grote hete stenen door de vuurvrouw naar binnen gebracht en door ons verwelkomt. Na een korte meditatie was ik helemaal geland en gingen we de spirits uitnodigen om in de zweethut aanwezig te zijn. Ook de energieën van het bos waren hierbij aanwezig. Deze waren duidelijk te voelen. Het gaf me een intens warme en beschermende ervaring.

Healing ronde - AHEO, VIER STENEN VUURVROUW
Tijdens de tweede ronde was het mijn beurt om het water te gieten. Dit was de ronde voor Heeling van jezelf. Ik riep AHEO, VIER STENEN VUURVROUW. Al gauw kwamen vier mooie hete stenen naar binnen. Ik begroete de stenen met kruiden. Er was een heerlijke geur in de zweethut. Ik pakte de bizon hoorn, vulde hem met water en goot dit over de stenen heen. Het werd al heerlijk warm in de hut. Ik begon met een meditatie voor het helen van onszelf. Daarna mocht je uitspreken wat je graag bij jezelf wil helen.

Healing van anderen 
Bij de derde ronde, was er ruimte voor het helen van anderen. Er moest heel wat geheeld worden, dit was duidelijk voelbaar.

Dank aan de Bosgeesten 
Als laatste ronde werden de spirits, het bos, de bijzondere plaats voor dit zweethut ritueel bedankt. 
Dank je wel tantratempel met je mooie bos waarin ik me zo veilig voel.

Tantrika Agni 

Klik hier voor vorige Artikelen  

Klussers gevraagd 
We hebben al met een enthousiaste groep Tantra vrienden ontzettend veel werk verzet, hartelijk dank daarvoor. Toch kunnen we nog een aantal mensen gebruiken voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos en diverse looppaden gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.

  
Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!