It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Ontmoeting met Tantra Meester Sunyata Saraswati


Click hier voor vorige Artikelen  

Een artikel over een ontmoeting met Tantra meester Sunyata Saraswati. 

Padmani - Sunyata Saraswati - Swami Nirav Beej - Cobra Breath Initiatie


Contact poging 
Ik belde van Mauii naar het Tantra centrum Tantrika International te Phoenix USA om achter het telefoonnummer en adres van Tantra meester Sunyata Saraswati te komen. Dat hadden ze niet, maar wel het nummer van Bodhi Avinasha waar hij lange tijd mee heeft samengewerkt. Bodhi gaf toen Tantra groepen over de hele wereld en ik kreeg een nummer uit Duitsland. Daarna is een heel bijzonder contact en ervaring ontstaan. Hoe begon het allemaal?

Wereldreis 
Mijn vriendin Padmani en ik waren zo’n 20 jaar geleden anderhalf jaar op wereldreis. Onderweg kwamen we in allerlei kloosters terecht en ontmoeten diverse Tantra en Advaita Vedanta meesters. Omdat we al geruime tijd met Tantra bezig waren hadden we een paar Tantra boeken meegenomen om bepaalde oefeningen verder uit te diepen. Op advies van Isaac, een Advaita Vedanta verlichte, belanden we op het mooie kleine eiland Mauii (the small island), vlak bij Hawaii (the big island).

Jewel in the Lotus 
Voor deze wereldreis had ik al jarenlang in India rond gezworven om kennis en ervaring op het gebied van Tantra op te doen. Na honderden vormen van Tantra bestudeerd te hebben en ervaringen opgedaan, zag ik door de bomen het bos niet meer. Elke vorm had weer zijn eigen, soms tegenovergestelde methode. Op een bepaald moment kwam ik het boek “the Jewel in the Lotus” tegen, geschreven door Sunyata Saraswati en Bodhi Avinasha. Vanaf dat moment viel alles op z’n plek.

Telefoongesprek met Sunyata Saraswati 
Op Mauii bleven we 3 maanden en waren heel intensief met de oefeningen uit het boek de Jewel in the Lotus bezig. Op een bepaald moment kreeg ik het niet te stoppen gevoel om Sunyata te ontmoeten om van hem de Cobra Breath initiatie te ontvangen. Het eerste gesprek was al heel bijzonder. Hij gaf zijn adres in North Carolina door en bij alle vragen die ik stelde was het antwoord “sure, of coarse”. Of het nou ging om de initiatie te ontvangen, ophalen van het vliegveld of een tijdje met elkaar doorbrengen, het was zonder nadenktijd direct ok.  

Op het vliegveld bij Greenville – North Carolina 
Na een paar maanden arriveren we op het dichtstbijzijnde vliegveld waar zijn vrouw ons zou ophalen. Na uren in de aankomsthal wachten was er nog geen vrouw van Sunyata te bekennen. Wij een auto gehuurd en naar een motelletje richting zijn adres in Clayton gegaan om te overnachten. De volgende ochtend vroeg op en proberen Sunyata te bellen, geen gehoor. Er was een gevoel van nattigheid. Wij naar het opgegeven adres rijden. Komen we daar aan, wat vinden we? Een leeg huis ergens in the middle of nowhere. Grote schrik, wat nu? 

Op zoek naar Sunyata 
Na diverse, soms wat vage, telefoontjes kregen we de informatie dat hij verhuisd is en ergens in een huis met een lila dakrand en een vogeldrinkconsole in de tuin zou wonen. Wij naar een plaatsje een 10-tal kilometers verderop. Na uren door de vaag beschreven buurt gescand te hebben zagen we het beschreven huis. Met een kloppend hart aangebeld en jahoor, zijn prachtige Spaanse vrouw deed open en hij was thuis. We hebben een super mooie tijd met elkaar doorgebracht en een indrukwekkende Cobra Breath initiatie mogen ontvangen. Zo gaan meestal de ontmoetingen met Tantra meesters, plotseling, onverwacht, totaal anders dan gedacht . . . 
Een prachtig interview met Sunyata over de kern van Tantra vind je bij onderstaande link:
www.youtube.com/watch?v=bUXKokhXgk8 

Klussers gevraagd 
We vragen mensen voor de Tantra Klusdagen op woensdag t/m vrijdag in de weken dat er geen tweedaagse workshop plaats vind. Geboden wordt diverse meditaties, maaltijden en dranken. Het is de bedoeling dat ca. 5 uur per dag (meditatief) gewerkt wordt zonder verdere vergoedingen. De TantraTempel vraagt veel onderhoud en er moeten meditatieve plekken in het bos gecreëerd worden. Als je zin hebt om mee te doen neem dan vrijblijvend contact met Nirav op. 

Tantra Verdiepings Workshops 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.

Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

(c) 2012 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!