It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra en Contact met Jezelf - Contact met je Lichaam en Ziel


Click hier voor vorige Artikelen  

Tantrisch aanraken - Body contact in maisveld - Tantratempel

We gaan het eerst over een paar basisoverwegingen hebben m.b.t. 
Tantra en Contact, in eerste instantie Contact met Jezelf. 

Contact met jezelf 
Het lichaam is je grond, het is je aarde. Het is je basis-waarheid, daar waar je geaard bent. Het is daarom aan te bevelen om goed in contact met je lichaam te zijn. Dat je bewust bent van je ledematen. Dat je de energie door je lichaam voelt stromen en dat je warmte en koude voelt. Elke fractie van een seconde vinden er in je lichaam duizenden processen plaats. Stapje voor stapje kunnen we steeds meer bewust worden wat er zich in het lichaam afspeelt. Je gaat dan steeds meer respect voor het lichaam krijgen. Daardoor herken je steeds sneller gebreken waar je in een vroeg stadium aan kan gaan werken en steeds fitter en meer energiek kunt worden. 

Respect voor het lichaam 
Wanneer je respectloos naar je lichaam bent, verlies je contact met de werkelijkheid. Tantra leert je dat het lichaam de brug is naar de werkelijkheid. Je lichaam is de tempel, het contact van je wezen met het materiële. Tantra leert je eerbied voor het lichaam te hebben met liefde, respect en dankbaarheid. Het lichaam is z’n prachtige creatie van het Goddelijke. 

Het lichaam zien als een waar wonder 
Door onze opvoeding hebben we weinig aandacht voor het lichaam. Je kunt vol verwondering naar een prachtige bloem kijken of naar het ontluiken daarvan. Adembenemend observeer je de maan of de sterren, maar voor het eigen lichaam heb je meestal weinig oog. Geniet van het lichaam, heb er geen kritiek op en eer het in zijn volle omvang. 

Bekend zijn met het lichaam 
Je kunt de werkelijkheid op een aantal manieren benaderen. Deze benadering kan op een intellectuele manier en op een manier via intelligentie. Op de intellectuele manier probeer je erover na te denken, er over te theoretiseren en allerlei concepten creëren. 
Je kunt ook via intelligentie met de werkelijkheid, de waarheid van het lichaam in contact komen. Hier komt Tantra om de hoek kijken, Tantra is de weg van intelligentie en niet van het intellect. Tantra laat je ervaren, laat je direct voelen wat er is. Tantra is als het ware een onderzoek naar de waarheid, naar werkelijkheid. 

Denken en contact 
Tantra laat je bewust worden van het denken, van het theoretiseren. Daardoor kan de mist om je heen oplossen opdat je direct in contact met het echte kunt komen. Hoe kun je nu nadenken over iets wat je niet kent, wat je niet ervaren hebt. Dan kom je in oeverloze creaties terecht die zinloos zijn en nergens op slaan. Door concepten te bedenken en erover te redeneren mis je het contact met wat er echt is. Tantra laat je ervaren, zonder tussenkomst van vertroebelende gedachten welke vaak via geschriften tot je gekomen zijn. Het denken laat nooit de waarheid direct zien, het zal je altijd bedriegen. Tantra laat je op een directe manier contact met de werkelijkheid ervaren zoals ze echt is. 

Tantra en lichamelijk orgasme 
Tijdens een lichamelijk orgasme stopt voor een korte periode het denken. Dan kun je voor een kort moment in contact komen met de werkelijkheid. Dit is het enige moment dat je een sprankje van de werkelijkheid kunt ervaren. Het denken heeft dan even ruimte vrij gegeven om direct in contact met het bestaan te komen. Door meer bewust te zijn en met tantrische technieken bezig te zijn ga je steeds meer het echte ervaren. 

Tantra zonder vorm 
Tantra kent in principe geen vorm, geen organisatie, geen leiders en dogma’s. Tantra is een levenshouding die je in liefdevol respect vrij laat zijn. Een levensvisie met respect voor individualiteit, diep vertrouwen in de mens en vertrouwen in je lichaam met al zijn zintuigen. Tantra heeft vertrouwen in je energie en vertrouwt je in zijn geheel. Tantra wijst niets af, Tantra transformeert . . .  Geniet bewust van het leven !!

Tantra Workshops en Trainingen 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals Tantra Verdiepings Weekenden kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde, te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.

Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

(c) 2012 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!