It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra en Wil - Doel - Prestatie - Bereiken - Ego


Click hier voor vorige Artikelen  

Terugblik op een bijzonder mooie Tantra na Kerst Retreat en Oud & Nieuw. 
Een nieuwsbrief over "Tantra en Willen". 

Tantrische zwanen zwaan

Terugblik Tantra na Kerst Retreat en Oud & Nieuw 
Er deden 19 mensen aan de Tantra na Kerst Retreat mee waarbij de dames iets in de meerderheid waren. Het bestaan heeft een prachtige groep lieve mensen bij elkaar gebracht. Al heel snel voelden we ons al als een hechte familie. Er heerste een heel mooie verbindende energie. De meesten kwamen na jaren werken aan verschillende vormen van spiritualiteit in contact met de essentie van zijn. Wat we vooral hebben ervaren is het helemaal aandachtig in het moment te zijn en in een veld van liefde laten ontstaan wat zich moet ontvouwen, zonder iets anders te willen. Het waren 3 heerlijke dagen waarbinnen de tijd verdween en we gezamenlijk groeiden in openheid, lichtheid en blijheid. We mediteerden en oefenden in bewustzijn, ontmoeting en verbinding met het mooie in onszelf en in anderen. 

Oud & Nieuw stond meer in het teken van een relaxte avond waarbij veel onderling gedeeld werd. Tussendoor hebben we gedanst, gemediteerd en contact oefeningen gedaan. Het geplande licht ritueel is tussen de wal en het schip terecht gekomen, volgend jaar beter. Na het heffen van het glas om twaalf uur is er uitbundig gedanst en hebben de meesten een nieuw-jaars duik in het zwembad genomen. Er was een heel mooie sfeer en er waren heel veel gelukkige stralende gezichten. 's Morgens was het een feest om met 31 mensen aan de mooi gedekte ontbijt tafel met heel veel lekkers te brunchen. 

Tantra en Willen 

   Door Tantra worden we bewust dat we altijd van alles willen. We willen een bepaald doel bereiken, we willen een andere auto, een fijne relatie, meer of minder seks of meer spiritueel zijn. Het gevolg is dat we altijd onder spanning staan, moeilijkheden ondervinden en angstig zijn dat we het doel niet bereiken. 
Willetjes en verlangens zijn net zoiets als de horizon, steeds zie je het in de verte voor je. Je gaat lopen, rennen en je in het zweet werken, maar je bereikt de horizon nooit. Tantra laat je inzien dat het altijd een illusie blijkt te zijn, het blijft altijd op afstand, onbereikbaar. En door het te willen bereiken en steeds maar meer hebberig te zijn vervliegt het leven in het hier en nu. Daarmee verspil en verpruts je eigenlijk je leven. 

Doelen 
Door met Tantra bezig te zijn wordt je bewust dat als we een doel bereikt hebben, er zich weer een nieuw doel aandient. Dit is een eindeloos proces. Doelen zijn eigenlijk een continu veranderingsproces, hebben niets met de waarheid en de werkelijkheid te maken. Ze bestaan dus eigenlijk niet, het is continue fictie, illusie. Jij, als gemanifesteerd stukje bewustzijn, bestaat, de rest zijn ideeën, concepten en fantasieën. Als je het leven wilt leven, geef je dan niet weg aan allerlei nep fantasieën. 

Geluk 
Tantra maakt je ook bewust van de oorzaak van ongelukkig zijn. Tantra laat je ervaren dat de oorzaak ligt in het doel-gerichte denken. Het is een vlucht in het willen bereiken van doelen. Het denken, de mind, is altijd de veroorzaker van al die verzonnen doel-contructies. Je kunt de mind zien als de stam van een boom of struik. De gecreëerde doelen zijn de takken, bladeren of vruchten. Hoe meer je snoeit, hoe sterker de stam wordt. De mind wordt steeds krachtiger. 

Meditatie 
Tantra heeft een oplossing voor wat er aan gedaan kan worden. Tantra leert je het vraagstuk bij de kern aan te pakken. Wees bewust van wat de mind doet, zonder het te veroordelen of te willen veranderen. Meditatie is hierbij de super medicijn, wees bewust. Het is zo eenvoudig. Maar de mind, het ego wil dat altijd alles moeilijk moet gaan. Het vindt deze methode te simpel. Het mooie van Tantra is dat het je laat ervaren dat als je heel bewust in het moment bent, alle ellende verdwijnt als sneeuw voor de zon: angsten, kwaadheid, seksualiteit, jalousie of bezitterigheid. 

Vreugde 
Vreugde en gelukkig zijn vindt je vooral niet buiten jezelf. Gelukkig zijn is niet afhankelijk van materie of personen. Tantra laat je naar binnen kijken, laat je meer bewust zijn en laat zien wat er zich van binnen afspeelt en dan . . . wees tevreden, blij en content met wat er is, met wat er zich aandient, met wat er zich wil ontvouwen . . .   Tantra Workshops en Trainingen 
Middels Tantra workshops en trainingen zoals de Tantra Jaar Training  kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.

Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te zijn.

Contact 
Als je op de één of andere manier in Tantra geïnteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.

(c) 2012 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit hùn spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje 
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!