It seems this browser's JavaScript is down! Please enable it or upgrade to new browser.

Tantra en Liefde - Bevrijding - Eenvoud - Onderscheid


Click hier voor vorige Artikelen  

Tantrische Dolfijnen in rode zee

Een Tantrisch leven
Tantra laat je op een heel bewuste manier in het leven staan. Het laat je stap voor stap het leven in al zijn aspecten zo puur mogelijk ervaren. Tantra maakt je meer bewust van overbodige concepten waar allerlei (voor)oordelen aan vast kleven. Wanneer je die aangeprate en aangeleerde idee n gaat herkennen kun je ze heel bewust stuk voor stuk laten oplossen. Wees gerust, dat geeft een buitengewone bevrijding. Het leven wordt dan een heel stuk eenvoudiger.

Tantra vroeger
Vroeger was Tantra een wetenschap die bijzonder gerespecteerd werd. Tantra dankte zijn populariteit aan een grote hoeveelheid gereedschappen die verlichting voor allerlei vraagstukken bracht. Denk daarbij aan problemen zoals armoede, vage pijntjes, verdriet, ongelukkig getrouwd zijn, geen kinderen kunnen krijgen, werkloos zijn, falen in zaken of gezondheid, enz.

Tantra in de huidige tijd
Tantra verdient in deze moderne tijd meer aandacht omdat we weinig tijd hebben. Bij Tantra hoef je niet elke dag uren lang allerlei oefeningen te doen. Je wordt meer bewust om onderscheid te maken tussen belangrijke en minder relevante zaken. Je kunt stellen dat Tantrische methoden vrijwel altijd binnen korte tijd al voordeel opleveren.

Tantra en Overgave
Tantra heeft handvatten om meer in de overgave en acceptatie te gaan. Je gaat je meer op het hier en nu richten waardoor je beter in contact met jezelf, een ander en de omgeving komt. Vanzelf ga je bewuster het leven durven te leven, zonder dat je je door overbodige angsten en emoties laat bepalen.

Tantra en Seks
Bij Tantra worden vaak de woorden seks en seksualiteit gebruikt. Helaas is door onze westerse manier van denken daar een wat aparte uitleg aan gegeven waardoor Tantra min of meer synoniem lijkt met erotiek en seks voor genot en plezier. Wanneer Tantra het over seksuele energie heeft wordt eigenlijk de basis-levensenergie bedoeld. De energie die ons levend laat zijn en waar ook leven uit voort kan komen. Tantra kent vele manieren om seksuele energie om te zetten naar meer verfijnde spirituele energie. Je gaat seksualiteit dan meer ervaren als een meditatief spiritueel gebeuren.

Levensenergie
Tantra laat je energie bewust ervaren. Tantra leert je deze krachtige energie positief te transformeren van seksuele naar liefdesenergie en van daaruit naar spirituele energie. Je gaat daarbij meer bewust voelen en wordt daarbij meer vrij en gelukkig. Daarnaast verbetert tevens je fysieke gezondheid en voel je je energieker en krachtiger. Tantra opent je voor leven in het licht met meer vreugde, kleur en geluk.

Tantra Workshops en Trainingen
Bij Tantra workshops en Tantra Trainingen kunnen stellen en singles in een veilige setting leren meer zelf-liefde, vertrouwen, compassie en liefde naar de ander, je geliefde te ontdekken en te ervaren. Tevens leer je op een mooie liefdevolle manier je grenzen aan te geven. Hierdoor verkrijg je een diepere intieme connectie met een partner waardoor beiden gelukkiger kunnen worden.

Contact
Als je op de n of andere manier in Tantra ge nteresseerd bent geraakt en je Tantra verder zou willen onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen we je dan verder op weg helpen.


Onthoud altijd:
Bij Tantra gaat het om de ervaring, om de manier van Zijn, van leven, je levenshouding. Je kunt dit niet uit een boekje leren of alleen naar tapes luisteren. Het is een kwestie van je aandacht op het leven, het universum te vestigen, bewust te Zijn.

(c) 2011 Swami Nirav Beej

Klik hier voor vorige Artikelen  


Overzicht aanbod van de TantraTempel

 • Tantra Introductie dag  

  Spotlicht: Introductie dag

  Geheel onverwachts ben ik eind november naar het vrouwenweekend geweest bij de Tantratempel. Het werd een heel mooi, Lees meer

 • Tantra Mini Training  

  Spotlicht: Mini Training

  Zij schreven dan een (soms steenkolen) Engelse versie vanuit h n spirituele achtergrond. Voor mij komen die vertalingen het dichtst bij de bron van Tantra. Die vertalingen zijn gelardeerd met heel veel fonetisch geschreven Sanskrietwoorden. Lees meer

 • Tantra Jaar Training  

Aanmelden - Boeken Trainingen

Voor meer Info, Aanvraag of Boeking: Stuur een e-mailtje
Met je voornaam, mobiel nummer, onderwerp, eventuele data met tijdstip en opmerking
Je mag natuurlijk ook even bellen naar Nirav voor persoonlijk contact  06-15521760

Om de donaties zo laag mogelijk te houden werken we met vrijwilligers.
Stuur maar even een e-mailtje of geef een belletje. Je bent van harte welkom!